Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Piazza di Spagna

Den spanske plads hedder sådan fordi den spanske ambassadør havde bolig her og fordi området i det 17. årh. blev anset som spansk territorium i en sådan grad, at udlændinge på den tid kunne risikere at blive tvunget ind i den spanske hær blot ved at overtræde grænsen til pladsen.

Det sker ikke mere, så man kan roligt gå ind i den kolossale menneskemængde, når blot man passer på de lommetyve, der altid tiltrækkes af disse horder af turister, der findes ved de store attraktioner. Og Piazza di Spagna er så afgjort en af Rom's største turistmagneter.

Her finder man først Fontana della Barcaccia, der forestiller en båd, om hvilken det siges, at modellen skulle være skyllet helt herop ved en af de mange gange Tiberen gik over sine bredder.

Fontænen er tegnet af Bernini - nej ikke ham den kendte Gian Lorenzo Bernini, men af hans mindre kendte far Pietro Bernini, og bierne og solen, der pryder fontænen er hentet fra pave Urban VIII's familievåben, da det var ham, der bestilte fontænen.

På Piazza di Spagna finder man også Keats-Shelley's mindestuer, der har åbent mandag - fredag kl. 9,00 - 13,00 og kl. 15,00 - 18,00, i  Casina Rossa (det lille lyserøde hus) på hjørnet ved Den Spanske Trappe og den fine Barbington's Tea Rooms på den anden side, hvor man kan få serveret te og  kage til nogle uhyrlige priser Den alt overskyggende seværdighed på Piazza di Spagna er imidlertid Den Spanske Trappe, som egentligt burde hedde Den Franske Trappe, da det var de franske ejere af kirken Trinità dei Monti, der byggede trappen for at forbinde deres kirke med den underliggende plads.

Franskmændene havde en plan om at anbringe en rytterstatue af kong Ludvig XVI på toppen af trappen, men da pave Alexander VII Ghigi ikke var glad for tanken om at få rejst en statue af den franske monark her midt i pavebyen, blev dette aldrig til noget.

Trappen er udformet af Francesco de Sanctis og stod færdig i 1726 og er i øvrigt fortsat fransk ejendom, således det romerske bystyre hvert år betaler 1 lire i leje for trappen.

Det fortælles, at man efter anden verdenskrig ville flytte blomstersælgerne væk fra pladsen for foden af Den Spanske Trappe.

Men de klagede til den franske ambassade, som erklærede, at "blomstersælgerne befinder sig på fransk territorium, og skal forblive her så længe Frankrig består". Og de er her den dag i dag, så vi kan købe en rosa romana til vor elskede.

Trappen prydes hvert år i april og maj måneder af smukke azalier (se billedet).

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk