Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Piazza del Popolo

Det første med for øje på, når men træder ind på Piazza del Popolo er den over 3.000 år gamle obelisk, der er et krigsbytte efter kejser Augustus' erobring af Egypten, hvor den blev ført til Rom og opstillet på Circus Maximus, indtil den blev flyttet til Piazza del Popolo.

At sidde på pladsen og filosofere over hvordan det var muligt på den tid, at flytte så stor en obelisk - og så i et stykke - er noget af et dagdrømmeri.

Og så kan man jo samtidig tænke på, hvad pladsen ellers har oplevet i tidens løb - lige fra henrettelser ved gentagne hammerslag mod tindingerne til deberygtede "jødeløb" og de festlige karneval. 

Det er virkelig en plads med en stor historie.

Læs mere om pladsen og obelisken ved at klikke på emnerne i linkfortegnelsen til højre på siden.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk