Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Montecitorio

Obelisken er rejst på Piazza di Montecitorio af pave Pius VI i 1787, men stod først i det område, hvor Piazza di San Lorenzo in Lucina ligger i dag, hvortil den var hjembragt som krigsbytte fra Sicilien af kejser Augustus, der anvendte den som et gigantisk solur.

Hvor utroligt det end kan lyde forsvandt obelisken i det 9. årh. fra sin første placering, og blev først genfundet mange år senere under nogle middelalderhuse af pave Julius II, der i øvrigt mente at de egyptiske hieroglyffer fortalte om Adam's visdom før syndefaldet. 

Han nåede dog aldrig at få udgravet obelisken. Det klarede pave Benedict XVI ca. 200 år senere - og hans efterfølger pave Pius rejste den så her på Piazza di Montecitorio.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk