Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Collegio di Propaganda Fide

Dette bygningsværk blev Borromini's sidste og er bygget under jesuitternes storhedstid som Kollegium for Troens Udbredelse. 

Det var jesuitternes krav om en bemærkelsesværdig bygning, der er årsagen til det usædvanlige udseende, hvor vinduerne på første sal buer indad, det midterste fag buer udad og gavlen over det midterste fag buer indad, mens et stift bånd deler stue og første sal.

Efter sigende skulle dette besynderlige bygningsværk være årsagen til Borromini's selvmord kort efter at Collegio di Propaganda Fide stod færdig.

Men de bemærkelsesværdige bygningsdetaljer er blot rendyrket barok, som man bl.a. genfinder i hans kirke S. Carlo alle Quattro Fontane. Så hans selvmord skyldes nok nærmere at han kæmpede med nogle matematiske proportioner i udformningen, som han ikke syntes at han lykkedes med.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk