Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

La morte del Papa

På Peters-pladsen var i de sidste dage op til pavens død samlet en utrolig stor folkemængde, der stille fremsagde "Papa Wojtyla stare con noi".

Men trods dette stille ønske forlod Johannes Paul II denne verden lørdag d. 2. april kl. 21,37

Efter at have besøgt Peters-pladsen i Rom om formiddagen, mens paven endnu var i live, fulgte jeg udviklingen på Rai Uno i min stam-cafe i Sutri.

Udenfor gik livet sin vante gang og på cafeen var alt også som det plejede - dog med en skelen til udviklingen på fjernsynet i hjørnet over baren.

Nyankomne spurgte kort til, hvordan det gik, om der var noget nyt - og det var så det.

Men pludselig kom meddelelsen "Il Papa Giovanni Paolo II e morte".

Der blev stille, de fleste gjorde korsets tegn, nikkede til hinanden og fulgte nu alle aktivt og uden et ord med i fjernsynsudsendelsen.

Efter nogle minutter begyndte gæsterne stille og roligt at sive, og cafeen, der normalt først lukker kl. 24,00 var mennesketom.

En rørende oplevelse og et stille farvel til en stor og elsket pave.

Ære være Papa Wojtylas minde.

--

Her på Rom-guide.dk vil vi ikke beskæftige os med pavens død, men alene vise nogle billeder fra Peters-pladsen.

Til gengæld har vi udarbejdet 2 nye sider. En om pavevalg generelt og en om det aktuelt forestående.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk