Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

En lille historie omkring Stazione Napoli Centrale og Stazione Garibaldi

Da fruen og jeg i 2001 skulle på bryllupsrejse til Napolibugten, troede jeg at det var 2 forskellige stationer, men kunne ikke finde Stazione Garibaldi. 

I min kvide skrev jeg en mail til Napoli Centrale om, hvordan tingene hang sammen og fik et hurtigt svar tilbage fra selveste stationsforstanderen (Il dirretore) med forklaring om, at det var den samme station, bare i 2 plan. 

Fint nok og så langt så godt, for i en lille takkemail sluttede jeg med ordene: Viva Italia, Viva Napoli, Viva Garibaldi!

Det skulle jeg aldrig have gjort:

Jeg fik en alen lang mail tilbage med besked om, at det var i orden at sige Viva Italia e Napoli - men Garibaldi - fy fy skamme - det var den største og mest skurkagtige usling, der nogensinde havde besudlet hellig og kongelig italiensk jord. 

Den direkte årsag til at "Det hellige Kongedømme Neapel" var gået i opløsning, og at Bourbonfamilien, den retmæssige regent-stamme, siden havde henlevet et usselt detroniseret liv uden retmæssigt og helligt embede. Og i øvrigt satte han ikke sine ben på den forsmædelige del af stationen, som han havde viet hele sit liv til at få ændret navnet på.  

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk