Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Pincio

Der har været storslåede parker på Pincio-højen helt tilbage til gammel romersk tid, men den park vi ser i dag er udformet af Giuseppe Valadier i forrige århundrede.

Centrum i Pincio er den såkaldte Piazzale Napoleone I, hvorfra der er en flot udsigt over Rom fra Monte Mario til Janiculum, og denne udsigt er noget helt særligt ved solnedgang, da man kikker mod vest.

I parken finder man en obelisk i egyptisk stil, som er rejst af selveste kejser Hadrian over sin yndling og slave Antinoo's grav, der døde under et forsvar af sin kejser, der ophøjede ham til gud på grund af sin dåd.

Læg også mærke til vanduret på Via dell' Orologio, der er udformet af en dominikanermunk og har været udstillet på verdensudstillingen i Paris i 1889.

Endelig er der den flotte Valadier-restaurant, som efter at have været lukket i mange år, nu er blevet istandsat og i dag er en af områdets flotteste kaffeer / spisesteder - med en pragtfuld udsigt over Rom.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk