Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Augustus' Mausoleum

Her skuer man en ukrudtsbevokset høj omkranset af affald, og det er svært at forstå, at dette engang har været en af Roms fornemmeste begravelsespladser, bygget af selveste kejser Augustus i år 28 f. kr. som gravsted for ham selv og hans efterkommere. 

Urnen med Roms første kejser, der som bekendt blev forgiftet af hustruen Liva, står her i ukrudtshøjen.

Og det var da godt at han byggede den så stor, for det blev jo til en hel bølge af forgiftninger, der førte til at mange af hans efterkommere hurtigt fulgte efter ham ind under hvælvingerne i Augustus' Mausoleum.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk