Storbyferie Rom - miniferie Rom -hoteller Rom - Hotel Rom - Rom hoteller - Hoteller i Rom - Ja, om det drejer som et billigt Rom hotel eller et godt Rom hotel - de bedste og billigste Rom hoteller finder du på Rom-guide.dk

Fly Rom - Flybilletter Rom - Rom flybillet - Flybilletter til Rom - Ja, om det drejer som et billige Rom fly eller flybillet Rom - de bedste og billigste flybilletter finder du på Rom-guide.dk

Tilbage til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

 

Klip for stort foto

Klik for stort foto

La Candelora

Til minde om Jesu fremstilling i templet (Lukas Evangeliet 2. 22 – 40) og Jomfru Marias renselse 40 dage efter Jesu fødsel afholdes hvert år den søndag, der ligger nærmest den 2. februar den såkaldte lysmesse, hvor kirkens lys indvies med lysprocessioner.

Nogen vil måske kende begrebet fra den danske ”Kyndelmisse”, der er en gammel fordanskning af det latinske navn for lysmesse. 

Kyndel kommer nemlig af candela, der betyder lys og missa af ordet messe.  

I Danmark holdt vi lysmesse (også for at fejre at halvdelen af vinteren var gået) frem til 1770, hvor den blev afskaffet af Struense.

Men i Rom kan man stadig komme til lysmesse, og vi anbefaler et besøg i Chiesa di Santa Maria dell'Orto, der ligger på Via Anicia i Trastevere.  

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk