Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Maria in Aracoeli

Kirken er bygget oven på et antikt Juno-tempel på den øverste del af Capitolhøjen, og hovedskibets 22 søjler stammer alle fra antikke bygninger. 

Kirkens bygningshistorie går tilbage til det 6 årh. og dens enkle facade viser, hvorledes de fleste kirkefacader i Rom så ud, indtil renæssancens og barokkens arkitekter begyndte at udsmykke dem i periodernes mere spektakulære stilarter.

Kirken har igennem århundreder været Roms officielle bykirke. Af kirkens udsmykning kan nævnes mange fine gravkapeller, de fleste for kardinaler og en enkelt pavegrav. 

Mest bemærkelsesværdig er en 10. årh. byzantinsk ikon, kendt som Madonna d'Aracoeli, samt en meget smuk tidlig renæssance-fresko af Pinturicchio.

Kirken er dog mest kendt for det lille jesusbarn ”Il santo Bambino”, der normalt kan ses i sin montre i sakristiet. 

Denne lille træfigur, udskåret i det 15. årh. af oliventræ fra Getsemane Have, er overhængt med smykker og tillægges mirakuløs kraft. Som det er sket gennem århundreder, bringes den stadig ud til syge mennesker på hospitaler eller i private hjem for at udøve et helbredende "mirakel". Figuren indgår også i den berømte og meget smukke midnatsmesse der hver juleaften afholdes i kirken. Den Bambino der ses til hverdag er dog af sikkerhedsmæssige grunde en kopi, efter at den originale figur i 1994 blev stjålet, men dog generhvervet.

Det var den 15. oktober 1764 at den engelske historiker Gibbon i denne kirke fik ideen til sit klassiske værk: The Decline and Fall of the Roman Empire.

Den stejle trappe (124 trin) der leder op til kirken stammer fra 1348. Det var herfra at den revolutionære folketribun Cola di Rienzo i 1300-tallet holdt sine flammende taler til folkemængden. I det lille grønne område til højre for trappen står en lille statue af ham, dér hvor han blev henrettet. En kuriositet: Ifølge romersk overtro har man større chance for at vinde i statslotteriet og lotto, hvis man tager trappen på knæ fra bund til top.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk