Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Aurea - Nero's gyldne hus

I år 64 besluttede Nero sig for at bygge en ny "beskeden" bolig, der i omfang blev ca. 25 gange så stor som Colosseum. 

Ved indgangen stod en forgyldt statue af Nero, der var kunstige søer og skove, hvor vilde dyr gik frit omkring, vægge prydet med guld og perlemor, og lofter hvorfra blomster og parfume dalede ned, en spisesal, der drejede rundt og bade med havvand og vand fra svovlkilder.

Her blev holdt fester, som kun Nero kunne arrangere dem indtil han begik selvmord i år 68. Efter Neros død fjernede hans efterfølgere det meste af paladset. 

Vespasian drænede søen og byggede Colosseum, Titus og Trajan byggede badeanstalter i noget af paladset og Hadrian anbragte templet for Venus, hvor Nero's kæmpestatue havde stået. 

Det eneste der er tilbage af Nero's gyldne hus, er begravet under ruinerne af Trajan's bade på Colle Oppio, hvor man dog kan se et imponerende udsnit af den enorme kejserbolig.

Du kan bestille billet og læse mere ved at klikke her.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk