Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Domus Augustana

Dette anlæg har intet med kejser Augustus at gøre, men refererer alene til den ærestitel ”Augustus” (Den Ophøjede)som alle senere kejsere var udstyret med.

Anlægget er samtidig med Domitians stadion og har rummet kejserlige repræsentative lokaler omkring  

atriumgårde i 2 plan, der følger det naturlige niveaufald i området. Kun søjlebaserne kan ses omkring de 2 atria, og begge har haft fontæner i midten.

Der er ikke adgang til det nederste anlæg med basefundamenterne til det 4-dobbelte halvcirkulære fontæneanlæg, men det ses også bedst fra oven.

I sydenden af dette anlæg har der været en halvcirkulær søjlebåren terrasse, hvorfra kejseren har haft udsyn over Circus Maximus.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk