Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Piazza del Campidoglio

Med rette regnet for Roms fineste renæssanceplads, og i sin egen ret én af de smukkeste pladser i Rom overhovedet. 

Pladsen er tegnet af Michelangelo men først fuldført efter hans tegninger i det 17. årh. af Della Porta og Reinaldi. 

I sit udgangspunkt skulle pladsen give storhed til Roms historiske antikke centrum. Pladsen er i sin trapez-form omgivet af paladser på de tre sider og åbningen op til pladsen er den imødekommende Cordonata-rampe, der med sit flade trappeforløb på smukkeste vis inviterer til opstigning.

Palazzo Senatorio danner baggrund, på højre side ligger Palazzo dei Conservatori og på venstre hånd Palazzo Nuovo, også kaldet Museo Capitolino. 

Pladsens smukke brolægning med de sammenslyngede ovale mønstre omkring midterstjernen, bringer fokus på rytterstatuen af Kejser Marcus Aurelius i centrum af pladsen.

Bygningerne bindes arkitektonisk sammen af det frie rum imellem dem, af den fælles lige stor højde og af et facadeforløb, hvor dobbelte joniske søjler binder de 2 etager sammen. 

Balustrader på toppen, afbrudt af et identisk antal af statuer med antikt tema, afslutter bygningerne i højden.

Palazzo Senatorio med den smukke dobbeltrappe, er bygget direkte oven på Tabularium, det antikke statsarkiv, og husede fra 1200-tallet og frem til moderne tid Det romerske Senat. I dag residerer Roms borgmester i bygningen, hvor de, også af flere og flere danske par, populære borgerlige vielser finder sted.

De 2 palazzoer på siderne rummer nogle af denne verdens fineste skulptursamlinger fra antikken og malerisamlinger fra renæssance og barok. Simpelthen en rejse værd i sig selv.

Rytterstatuen af Marcus Aurelius fra det 2. årh. står i dag i kopi på pladsen og i original i sit eget klimatiserede rum i Palazzo Conservatori. Dette har af bevaringsmæssige grunde været nødvendigt. Man mener at den eneste grund til at statuen har overlevet til i dag, skyldes at man i mange århundreder mente at den forestillede Konstantin, den første kristne kejser. Statuen har været forbillede for alle senere rytterstatuer i Europa. Der er stadig rester af forgyldning på hestens hoved. Efter sigende vil Rom forgå, den dag den sidste rest af forgyldning forsvinder.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk