Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Largo di Torre Argentina

Under et byggeri i 1920 fandt man på Largo Torre Argentina resterne af fire templer, der stammer helt tilbage til republikkens tid, og således er blandt de ældste, der er fundet i Rom.

Det ældste af templerne er fra det 4. årh. f.kr. og er anbragt på en høj platform med et alter foran, hvilket er typisk for italienske templer - i modsætning til den græske model.

De øvrige templer er fra det 3. årh. f.kr.. Det ene blev i middelalderen benyttet som fundament for en kirke, der hed San Nicola, og resterne af denne kirkes 2 apsis'er kan stadig ses, mens søjlestumperne mod nord hørte til en stor søjlegang (Hecatostylum - søjlegang med 100 søjler). Bagerst på pladsen finder man resterne af en stor platform, som var en del af Curia Pompei (en rektanglet bygning med en statue af Pompejus).

Her holdt senatet møder og her blev Julius Cæsar myrdet den 15. marts år 44 f.Kr.

Når man står og filosoferer over  historien, kan man jo også prøve at finde de 2 marmortoiletter fra kejsertiden, der i dag benyttes som bolig af de mange vilde katte, som Area Sacra vrimler med.

Overfor Largo di Torre Argentina finder man gaden Via di Torre Argentina, hvor Teatro Argentina er beliggende. Det er et af Rom's vigtigste teatre, der blev grundlagt af den mægtige Sforza Cesarini-familie i 1730, og det er sjovt at tænke på, at det var her Rossini's opera Barberen i Sevilla blev uropført.

Operakyndige vil vide, at komponisten ved denne forestilling fornærmede publikum i en sådan grad, at de rasende jagtede ham gennem Rom's gader, og at flere af Verdi's mesterværker er blevet opført her for første gang.

Længere nede af Via di Torre Argentina kommer man til Via del Sudario, hvor man i nr. 44 finder Burcardo's teatermuseum, der har sin egen side her på Rom-guiden, som kan besøges ved at klikke her.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk