Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Trevi-fontænen

Dette er en af Roms største seværdigheder og Roms største fontæne. 

Den er af Nicola Salvi og stod færdig i 1762.  En meget kendt legende fortæller, at det er forbundet med den pragtfulde velsignelse, at hvis man kaster en mønt i fontænen har man sikret sig, at vende tilbage til Rom. 

Vandet der springer i fontænen kaldes aqua virgine (jomfrueligt vand) og en anden legende fortæller, at dette skyldes, at det var en lille pige på knapt 10 år, der fandt kilden, som forsyner fontænen med vand. 

Det siges, at en gruppe romerske soldater var gået vild ude på den romerske kampagne, hvor de i flere dage hverken havde fået mad eller drikke. 

Specielt manglen på vand havde været et problem, og lige før de opgav alt håb, fik de øje på en smuk, blond og hvidklædt pige, som med hænderne gravede i jorden. 

Og pludselig sprang vandet frem, der hvor pigen havde gravet. 

De romerske soldater og denne legende er legendariske, men akvædukten, som giver Trevi-fontænen sit klare grønne vand findes stadig.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk