Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

La Navicella

På den tid, hvor barbarerne ivrigt tog på togter og hærgede det meste af Italien, engagerede romerne i stor stil lejesoldater til at forsvare sig. 

En gruppe af disse lejesoldater, der var af gallisk afstamning, fik til opgave at begive sig til en krigsskueplads på den anden side af Middelhavet, der som bekendt på dette tidspunkt hørte med til det romerske rige! 

Disse ikke kristne lejesoldater, der aldrig i deres liv havde været ude at sejle, var meget urolige for den kommende sejltur, og samledes inden afrejsen på Monte Celio, hvor de svor, at de ville lade sig kristne, hvis de vendte tilbage med livet i behold. 

Rejsen gik godt, og da de galliske lejesoldater vendte tilbage til Rom, lod de sig alle døbe, hvorefter de lod opføre en fontæne, med form som et skib, til minde om deres rejse.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk