Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Fontana delle Tartarughe

Tartarughe er skildpadder, og skildpaddefontænen er bestilt af Mattei-familien til udsmykning af pladsen foran families palazzo på Piazza Mattei.

Fontænen er tegnet af Giacomo della Porta, men har fået sine bronzeynglinge, der hver støtter en fod på hovedet af en delfin af Taddeo Landini.

Selve fontænen er opført i tiden mellem 1581 og 1588, men blev først næsten 100 år senere udvidet med de kæmpende skildpadder for at fuldende kompositionen.

En legende fortæller om en ung og meget smuk romersk prins, der ødslede sin formue væk på spil og forlystelser sammen med sine venner, som forlod ham, da hans formue var brugt.

Denne unge mand kom en dag forbi Palazzo Mattei og mødte her husets smukke unge datter, som han straks forelskede sig i, og ville gøre til sin hustru.

Pigens strenge fader ville dog ikke vide af denne fattige unge mand, der havde formøblet hele sin formue og nægtede at give dem sit samtykke. Han sagde hånligt til den unge prins, at han ikke ville drømme om at give sin datter væk til en døgenigt, som endnu ikke havde udrettet noget i sit liv, og bad ham komme tilbage, når han havde udført noget stort og betydningsfuldt!

Den unge prins var dog så opsat på at få den smukke pige fra Palazzo Mattei til hustru, at han solgte det sidste han ejede, og for de penge lod han på en eneste nat Fontana delle Tartarughe bygge på pladsen foran Palazzo Mattei.

Tidligt om morgenen besøgte han så pigens fader og bad ham kaste et blik ud gennem vinduet. Da pigens fader så den nyopførte fontæne, udbrød han. Min søn, du har ladet bygge den skønneste fontæne i Rom. Min eneste datter er din!

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk