Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Palazzo del Quirinale

Fra Italiens samling i 1870 har Palazzo del Quirinale været kongeresidens indtil 1947, hvor det blev bolig for republikkens præsident, men oprindeligt blev det bygget af pave Gregor XIII, der benyttede Palazzo del Quirinale som sommer-residens, da Vatikanet i 1500-tallet var et særdeles usundt sted at opholde sig - plaget af bl.a. flere tilfælde af malaria. 

Her på den højeste af Rom's syv høje kunne paven leve et godt, sundt og trygt liv med en pragtfuld udsigt over byen.

Mange arkitekter har gennem tiden arbejdet på Palazzo del Quirinale, der fik sit nuværende udseende i 1730, hvor Domenico Fontana tegnede hovedfacaden, Carlo Maderno det store kapel og Bernini den del af bygningen, der vender ud mod Via del Quirinale.

Som residens for Italiens præsident er der mange sikkerhedsforanstaltninger omkring Palazzo del Quirinale, der også af samme grund desværre ikke er åben for besøg.

På Piazza del Quirinale kan man også se lidt af et "samlesæt", bestående af et granitbassin og to ryttere med stejlende heste på hver side af en obelisk.

De to ekvipager er hentet fra de Konstantinske Bade, hvor de prydede indgangen, obelisken har indtil 1786 stået ved Augustus' Mausoleum og det massive granitbassin har engang været drikketrug for kvæget på Forum Romanum.

Nu pryder samlingen Piazza del Quirinale, hvor den har givet stedet navnet Monte Cavallo, der kan oversættes til hestebjerget. hestebjerget.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk