Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Palazzo Doria Pamphilj

På en dag med regn – eller for den sags skyld – en dag med for meget varme, så kik ind i Palazzo Doria Pamphilj, der har til huse i en pragtfuld bygning, hvor de ældste dele er fra 1435.

Hovedindgangen ligger ud til Corsoen, og gennem porten kan man se gården og en søjlegang fra den 16. årh. udsmykket med Rover-familiens våbenskjold.

Men indgangen – for os almindelige - til Palazzo Doria Pamphilj ligger rundt om hjørnet på Piazza del Collegio Romano 1 a, hvor vi kan få adgang til denne pragtfulde bygning, der alene på grund af sin prægtighed, er et besøg værd.

I første halvdel af det 18. årh. skabte Gabriele Vavassori et galleri, der i dag er grundstammen i familiesamlingen i Doria Pamphilj, som omfatter mere end 400 malerier fra det 15. til det 18 årh. og hvor man bl.a. kan se Valázquez’s berømte maleri af pave Innocens X Pamphilj.

Besøg Palazzo Doria Pamphilj’s meget flotte hjemmeside ved at klikke på våbenskjoldet:

Besøg Palazzo Doria Pamphilj

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk