Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

La bella fornarina

En bager, der også drev et lille trattoria ved Porta Settimiana i Trastevere, havde en meget smuk datter med store mørke øjne og den lyseste og mest sarte hud.

Hans spisested var godt besøgt på grund af den gode mad, men sikkert også på grund af den smukke datter, der serverede. 

Den unge Raffaello Santi kom en aften forbi med nogle af sine venner.

Han blev meget betaget af den kønne bagerdatter ”la bella fornarina”, og besøgte herefter stedet hver aften, indtil det til sidst lykkedes ham, at overtale pigen til at lade sig portrættere.

Det blev indledningen til et livslangt kærlighedsforhold. På dette berømte billede har han på hendes hvide arm malt et smukt armbånd, som han signerede ”Raphael Urbinos”

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk