Til hovedsiden

Versione Italiana

Spisesteder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Ristorante Ciampini

Frokost over Roms tage.

Om sommeren kan det blive rigtigt varmt i Rom, og så er et tip om en lille oase guld værd, så her løfter vi sløret for en af spisestederne fra bogen Romerske spisesteder. 

Når det er varmt, orker man det næsten ikke. Men gør det alligevel, for der venter en belønning, der er alle strabadserne værd. Med andre ord: Op af alle trapperne på den Spanske Trappe og følg mod venstre Viale Trinità del Monti forbi Villa Medici mod Borghese-parken til du kommer til Ristorante Ciampini.

Udefra ser det ikke ud af meget, og det er da heller ikke en familierestaurant, som bogen Romerske spisesteder ellers er fyldt med. 

Men lad dig ikke narre, for her er tale om en pragtfuld lille oase midt i storbyen, som det ville være en skam at gå forbi! Ristorante Ciampini er en rigtig sommercafé i det fri, med et ikke helt ringe udvalg, og besøges nok mest af det bedre borgerskab og forretningsforbindelser. 

Spisekortet byder på mange lette retter og nogle ikke helt uinteressante desserter, således der er tale om et lille mekka for den søde tand, og en base for en romantisk frokost under havens cypresser.

Her sidder vi så under cypresserne og nyder udsigten og den svage brise suppleret med god italiensk mad ledsaget af lidt kølig vin – og så er den varme romerske sommer nu ikke så slem endda. 

Efter besøget på Ristorante Ciampini er det oplagt, at fortsætte ud af Viale Trinita del Monti, hvor Piazza del Popolo og hele Rom pludseligt breder sig ud for ens fødder. Og her slår vi så mave med lidt dagdrømmeri på en bænk, hvor man med fuglesangen fra Borghese-parken bag sig, kan nyde den smukke udsigt over Rom. 

Om turen herefter går ind i Borghese-parken for at besøge Villa Giulia eller ned på Cola di Renzo for at shoppe, - ja det er op til dig!

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk