Til hovedsiden

Versione Italiana

Spisesteder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Roms værste spisested ligger i Trastevere

Tænk at de findes endnu!

Efter udarbejdelsen af siden om Trastevere her på Rom-guide.dk, hvor dette skønne områdes mange turistfælder fik et par "borgerlige ord" med på vejen, kom jeg til at drøfte disse ringe spisesteder med Federico, som sagde, at jeg ikke havde set det værste, hvis jeg ikke havde besøgt Da Meo Patacca ude på Piazza de' Mercanti.

Og da Federico fortalte, at dette spisested nærmest kunne sammenlignes med de spisesteder i Spanien, hvor danske charterturister før i tiden var til grisefest, måtte jeg naturligvis aflægge "Da Meo Patacca" et besøg.

Piazza de' Mercanti ligger ude ved den befærdede Lungotevere Ripa, hvilket er en ganske god beliggenhed, hvis man skal modtage gæster, der kommer med bus.

Og det er netop sådan de fleste gæster ankommer til "Da Meo Patacca" - på rejseselskabets foranledning, med tilbud om en "ægte romersk aften" eller "Rom by night".

Lidt efter kl. 19,00 er stedet fyldt med forventningsfulde turister, der glæder sig til en folkelig italiensk aften i ægte romersk kro-miljø med god mad og høj stemning.

Og kro-miljø får de så sandelig, for indretningens simpelhed er tilrettelagt ned til mindste detalje - lige fra den store kaktus ved indgangen til de tarvelige langborde med tilhørende bænke.

Men ægtheden findes ikke, hverken i indretning eller madlavning, og det hele understreges af et uforglemmelige tilbud om at blive foreviget sammen med en ægte romers kriger i rustning

Jeg skal skåne læseren af denne side for en nærmere redegørelse af det gastronomiske på "Da Meo Patacca", men blot nævne, at man også på stedet tilbyder at arrangere et ægte toga-party for de, som kunne tænke sig at opleve det helt originale - og så lade disse billeder tale deres eget sprog!

Efter denne oplevelse er det godt at kende nogle ordentlige spisesteder i Trastevere, hvor man kan slikke sårene, og fortælle Federico, at han så sandelig havde ret i sin beskrivelse af "Da Meo Patacca".

Hvad sagde jeg, triumferede Federico, mens han skænker et glas dulmende amaro for den opdagelsesrejsende, dette sted må du da have med i en revideret udgave af din bog!

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk