Storbyferie Rom - miniferie Rom -hoteller Rom - Hotel Rom - Rom hoteller - Hoteller i Rom - Ja, om det drejer som et billigt Rom hotel eller et godt Rom hotel - de bedste og billigste Rom hoteller finder du på Rom-guide.dk

Fly Rom - Flybilletter Rom - Rom flybillet - Flybilletter til Rom - Ja, om det drejer som et billige Rom fly eller flybillet Rom - de bedste og billigste flybilletter finder du på Rom-guide.dk

Tilbage til hovedsiden

Versione Italiana

Årstiderne i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Jul på Peters-pladsen

Julemarked på Piazza Navona

Panettone

Jul i Rom

Romerne har oplevet 22 graders varme og 3 graders frost i december, men normalt ligger temperaturen på mellem 10 og 14 grader i julemåneden, så det er i normalt muligt at nyde en kop kaffe under varmelampen på byens cafeer.

Det kan umiddelbart se ud som om romerne holder jul som vi. Gader og pladser pyntes tidligt med lys og gran, og der reklameres for mere eller mindre uundværlige gaver, helt som vi kender det!

Men alligevel er mange ting meget anderledes – og det kan bestemt gøre det til en rigtig spændende oplevelse, at tage et smut til Rom i juleferien!

Den 24. december er en helt almindelig dag, hvor butikkerne har længe åbent som sædvanligt, mange familier spiser fisk til middag denne aften - og man danser ikke omkring juletræet.

Julegudstjenesten – ja, den foregår først ved midnat. Efter katolsk tradition fødes Jesus jo først julenat, og derfor er der ingen grund til at holde fest eller fridage før d. 25. december.

Man kan i mange julekrybber se, at Jesus-barnet er dækket til indtil efter midnatsmessen – for inden da var han jo ikke født!

Julekrybben er i øvrigt en uundværlig ingrediens i det romerske julebillede, og der er mange forskellige, mere eller mindre imponerende udgaver. 

På Piazza Navona findes sædvanligvis et meget veludstyret eksemplar med bl.a. vandfald, og så er pladsen også rammen for et meget stort julemarked med boder.

Efter midnatsmessen tager man hjem, afdækker Jesusbarnet og får sig et stykke Panettone – en traditionel julekage, som fås i mange forskellige varianter, og som i mange tilfælde stammer fra en firmajulegave. 

Det er nemlig ofte sådan at medarbejderne i julegave modtager en lille julekurv med Panettone, Spurmante og andre gode ting til at forsøde juledagene med.

Mange virksomheder inviterer også medarbejderne på middag inden juleferien, men det går ikke så vildt for sig,  som vi kender til og romerne drikker sig bestemt ikke fulde.

Julen er familiens højtid, og festen holdes i hjemmet, så for os tilrejsende kan juledagene derfor godt blive lidt ensomme, men så kan vi glæde os til festlighederne omkring nytår, hvor vi igen får lov til at være med!

Dette emne:

Befana flyver igen

Julekrybber

Midnatsmesse

Santo Bambino

Rødt ikke kun til jul

Åbningstider i julen

Årstiderne i Rom

Indhold på Rom-guide:

Rejseplanlægning

Under rejsen

Generel orientering

Øvrige sider

Hovedsiden

Index (a - z)

De sidste par år har jule-markedet på Piazza Navona kun været skyggen af sig selv med et meget beskedent antal boder. 

I 2021 er der intet julemarked på pladsen.

Julen

Julegaven til alle der elsker Rom

- og de der endnu ikke har været der

 

Den danske arkæolog Georg Zoëga brugte ordet aldrig, når han skulle beskrive sine følelser for Rom: 

"Enten har du aldrig set Rom, eller også kan du aldrig forlade den". 

Med dette citat åbner vi den nyudgivne bog "Bag Porto del Popolo", i håbet om at også du og dine kære vil gå på oplevelse i det magiske Rom. 

Bogen fås i alle velassorterede boglader eller bestilles der. 

Bogen er en oplagt gaveide 

- til sig selv eller en anden der elsker Rom.

Klik på billedet og læs mere.

 

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk