Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Helle på marked i Rom

Fra Helle Bay, der er på sprogskole hos DILIT i Rom, har vi modtaget disse beskrivelser af markederne på Via Sannio og Porta Portese:

Via Sannio.

Man kan komme dertil ved at tage metroen, linie A mod Anagnina til Giovanni.

Markedet ligger uden for bymuren, men op ad denne og på samme side som metrostation Giovanni og ikke langt fra Laterankirken.

Ved begyndelsen af markedet ligger der en kaffebar, og en kop kaffe er, hvad man trænger til både før og efter besøget på markedet!

Markedet strækker sig tilsyneladende langs vejen, men også kun tilsyneladende, for når man når et stykke hen i markedet, ser man, at det forgrener sig med en masse sideveje. 

Det er meget nemt at fare vild, og man kan ikke finde tilbage til en bod, hvis ikke man lægger mærke til de numre, der hænger over afdelingerne.

Her forhandles tøj og ting, og det er let at gøre en god handel. Man betaler selvfølgelig ikke den pris, der først forlanges. 

I efteråret købte jeg to Peru-trøjer med billeder på til børnebørnene. De kostede 15 euro pr. stk., men jeg fik dem let for 25 euro.

De handledes i sommer for 500 kr stykket på Hjallerup Marked.

Allerinderst på markedet er der tøj til en eller to euro pr. del; men det er brugt tøj.

Der er marked på hverdage indtil kl. 14,00 og om lørdagen lidt længere. Især om lørdagen er der rigtig mange mennesker.

Porta Portese  

Der er mange måder at komme til Roms største marked. Jeg tager altid metroen, linie B mod Laurentina til Piramide. 

Derpå går jeg med ryggen mod metrostationen mod nordvest (jeg har altid et lille kompas i snor om halsen, når jeg bevæger mig rundt i Rom) op ad Via Marmorata (der går en sporvogn), indtil jeg kommer til en bro, der hedder Ponte Sublicio. 

Lige på den anden side af broen begynder Porta Portese-markedet. 

Bemærk: der er ingen barer og ingen toiletter!

Markedet siges at strække sig en kilometer; det er de færreste, der går hele markedet igennem.

Der sælges ALT eller næsten alt: tøj, sko, smykker, ting til husholdningen, malerier, keramik, cd’er, tasker messingting og meget andet. 

Selv går jeg efter de boder, hvor man kan købe nyt tøj for meget små penge. Det er ukurante varer, der sælges for 1 til 3 euro per del. Jeg har fået et par meget flotte, hvide cowboybukser til 3 euro, en smuk, mørkeblå velourskjorte til 1 euro, fine uldne undertrøjer til 2 euro og tøj til børnebørnene for 1 eller 2 euro. Ja, jeg kunne blive ved. 

Jeg synes, det er festligt at dykke ned i bunkerne og hive flotte ting frem.

Mange af sælgerne kommer helt fra Napoli. De kører hele natten og stiller boderne op tidligt om morgenen. De står tit oppe på bordene, hvor varerne ligger, og råber ud over menneskemængden: "Bella roba, bella roba, due euro". De råber hele tiden, til sidst kan de kun hviske.

Der kommer også tiggere. Nogle af dem er vanskabte. De sidder f. eks på et skateboard og viser  deres nøgne, vanskabte fødder frem.

Og så er der svindlerne. De fascinerer mig; men jeg spiller ikke. De triller en lille kugle frem og tilbage under tre små messingklokker. De folk, der kan gætte, hvor kuglen befinder sig, kan vinde 50 euro, hvis de lægger 50 euro; men svindleren, der leder spillet, når at flytte kuglen, mens folk kigger i pungen for at find de 50 euro frem.

Mange vinder; men flere taber. Det er uhyggeligt at se, når en person prøver at vinde de tabte euro tilbage, men taber en mindre formue. 

Jeg kan selvfølgelig lade være med at kigge på det; men jeg kan ikke lade være. 

Hver svindler har tre, fire hjælpere. De står og spiller hele tiden og lader som om de er almindelige "kunder". De råber og skælder ud lige som dem, der taber. Man kan ikke se, at de er medløbere, før man kommer tilbage et par timer senere og ser dem stå der endnu.

Der er en fordel ved Porta Portese-markedet: Man kan ikke blive væk, for der er kun een, lang gade.

Porta Portese har åbent søndag kl. 6,30 – 14,00

BH

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk