Storbyferie Rom - miniferie Rom -hoteller Rom - Hotel Rom - Rom hoteller - Hoteller i Rom - Ja, om det drejer som et billigt Rom hotel eller et godt Rom hotel - de bedste og billigste Rom hoteller finder du på Rom-guide.dk

Fly Rom - Flybilletter Rom - Rom flybillet - Flybilletter til Rom - Ja, om det drejer som et billige Rom fly eller flybillet Rom - de bedste og billigste flybilletter finder du på Rom-guide.dk

Tilbage til hovedsiden

Versione Italiana

Livet i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Italiensk uden ord

Når man går på gaden i Rom kunne man ved første øjekast få den opfattelse at romerne går og taler med sig selv mens de gestikulerer voldsomt.

Men når man kommer lidt tættere på kan man se at der er tale om mobiltelefoni.

Med den elskede ”telefonino” (mobiltelefon) i den ene hånd bruges munden og ikke mindst resten af kroppen til at gennemføre samtalen og gøre budskabet lidt klarere.

Specielt håndbevægelser – men også mimik – er et sprog for sig selv.  

Vi kender håndsignaler fra  eksempelvis børsen, hvor valutahandlerne bruger signaler for køb og salg og vi kender også signalerne fra fodboldbanen og ikke mindst fra trafikken.  

Men romerne bruger disse signaler, som en del af den daglige kommunikation på et niveau, som ikke ses ret mange andre steder. 

Det at bruge kropssprog og gestikulere for at understrege det de siger er så indgroet hos romerne – og italienerne i øvrigt, at det også bruges i mobiltelefonen, selvom samtale-partneren naturligvis ikke kan se det. 

Udover at det er underholdende at betragte denne form for kommunikation, hvor romerne bruger hele kroppen og ansigtsudtryk, som er en dygtig pantomime-skuespiller værdig, kan det også have sin fordel, hvis man ikke er så god til italiensk, da man i mange tilfælde ikke behøver at lytte til ordene, men alene kan forstå budskabet ved at læse kropssproget. 

Dog skal man være opmærksom på, at den enkelte håndgestus kan variere fra egn til egn, da der også i dette sprog kan tales i dialekter, ligesom en bestemt bevægelse med hånden på italiensk ikke nødvendigvis behøver betyde det samme som den ville gøre i Danmark.

Men kik på Silvio Berlusconi, der er en sand mester ud i denne form for fysisk kommunikation. 

Hvad han mener er man vist ikke i et øjeblik tvivl om!

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk