Til hovedsiden

Versione Italiana

Livet i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Igino Orsini Federici føres bort af politiet

Fup og fidus!

Under overskriften ”Ingegnere da 15 anni ma la laurea non l'ha mai presa“ fortalte de italienske aviser forleden en underholdende historie om den 43-årige Iginio Orsini Federici, “che non ha mai conseguito laurea in ingegneria”.

I 15 år havde han udført hundredvis af byggeopgaver for statsbanerne, på motorvejsnettet, renoveret flere kirker og historiske monumenter og bygget private huse og indkøbscentre uden at have nogen form for uddannelse som hverken ingeniør eller arkitekt.

Hjemme i Umbrien, hvor Federici kommer fra, og som tit rammes af jordskælv, havde han udstedt en lang række certifikater, som garanterede, at bygningerne var jordskælvssikrede og levede op til lovens strenge krav herom.

Det er nu et spørgsmål, hvad alle hans kunder skal stille op med disse falske certifikater.

Efter at Iginio Orsini Federici tilfældigt er blevet afsløret på grund af nogle uregelmæssigheder i sine papirer hjemme i sin egen by Orvieto lidt nord for Rom, spørger offentligheden, hvordan det egentligt kunne lade sig gøre.

Og svaret er, at han uanset manglen på papirer og eksamen var ret god til sit arbejde. Ja, han har endda været så dygtig at han blev hentet til Paris for at være med til at renovere en bro over Seinen og restaurere nogle ejendomme langs floden.

Efter hans afsløring, har man iværksat en række undersøgelser for at kontrollerer holdbarheden af hans projekter, og man har foreløbig ikke opdaget hverken fejl eller byggesjusk.

I sit forsvar af sin klient fortæller Federici’s advokat, at han skam har gået på universitetet engang, og at hans manglende eksamen alene skyldes eksamensskræk.

”Min klient har begået en brøler. Måske var der i ønsket om at fremstå i klæder, der ikke var hans, et behov for at blive værdsat” undskylder advokaten.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk