Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

San Sebastiano al Palatino

Indgangen til kirken ligger på Via S. Bonaventura.

Området er midt det det arkæologiske udgravningsfelt og der kan være lukket for besøgende på grund af udgravningsaktiviteter.

I følge legenden er kirken bygget på stedet, hvor den romerske martyr St. Sebastian led døden. 

Kirken er bygget i det 10. århundrede, men den nuværende kirkes udseende skyldes en ombygning foranlediget af pave Urban VIII i 1624. Oprindelig hed kirken Santa Maria in Pallara, opkaldt efter Palladium, den antikke statue af Athene af Troja. Palladium var angiveligt opstillet i et hedensk tempel på dette sted sammen med nogle af de mest hellige genstande i det hedenske Rom.

Malerierne i apsis er fra slutning af 900-tallet og har overlevet den store ombygning. De viser Kristus mellem St. Laurentius, St. Stefano, St. Sebastian og St. Zoticus. Under dem ses Jomfru Maria flankeret af engle.

SN

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk