Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

San Bonaventura al Palatino

Kirken ligger for enden af Via S. Bonaventura.

Klostret er grundlagt 1625 af St. Bonaventura, en spansk franciskanermunk (Miguel Gran) og kirken er bygget på en antik cisterne i forbindelse med en aquadukt.

De jordiske rester St. Bonaventura hviler under et alter på venstre side.

Under højaltret befinder sig relikvierne af St. Leonard, en 1800 tals franciskanermunk. Han grundlagde traditionen med korsvejsandagterne i Colosseum, en skik som pave Johannes Paul II fortsatte med hver langfredag.

St. Leonard etablerede desuden Via Crucis på Via S. Bonaventura.  Et Madonna-billede og et krucifiks, som han benyttede i sine andagter, opbevares i kirken, respektive til højre og venstre i koret.

St. Leonard døde her i 1751 og det er muligt at bese hans opholdsværelser.

I kirken hænger flere af den danske munk Fra Pietro’s billeder. Før optagelsen i franciskanerordenen og indflytning på S. Bonaventura var han berømt som genremaler, specielt hans smukke og livlige romerske skriverscener var københavnernes foretrukne motiver.

SN

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk