Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Farnese-haverne

Området på den nordlige del af højen ned mod Forum Romanum undergik store forandringer i renæssancen, da kardinal Alessandro Farnese erhvervede området og lod arkitekten Vignola anlægge et overdådigt terrasseanlæg i 3 niveauer omkring lysthuse, pavilloner og fontæner.

Stedet blev yderlige udbygget i 1700-tallet af Rainaldi og området fik karakter af botanisk have med udplantning af eksotiske træer og blomster.

Det der er bevaret af anlægget er i dag en vidunderlig skyggefuld oase med appelsintræer og rosenbede omkring det kvadratiske stianlæg, de tre terrasser, hvoraf den øverste giver et pragtfuld overblik over Forum Romanum, de fire kejser-fora og Quirinalhøjen.

På dette øverste niveau finder man også under et gammelt palmetræ graven over denberømte italienske arkæolog Giacomo Boni (1859-1925) der gennemførte store udgravninger på Palatin.

I den sydlige ende af anlægget ses en lille labyrint, der er en kopi af en tilsvarende, der blev fundet under haveanlægget i Kejser Tiberius palads, Domus Tiberiana.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk