Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Cybele templet

Der er ikke meget andet at se end dele af tempeltrappen og nogle få søjlerester efter dette for den romerske religion uhyre vigtige tempel. Cybele var en asiatisk frugtbarhedsgudinde der i Rom var kendt under navnet Magna Mater (Den store Moder).

Templet blev drevet at eunuk-præster, i troen på at deres egen ”beskårne” frugtbarhed og dyrkelsen af ”Moder Jord” ville sikre naturens frugtbarhed omkring dem.

Store årlige fester i marts måned kulminerede med at præsterne piskede hinanden til blods og kastrerede nye præste-kandidater til gudindens ære.  

Templet stammer oprindeligt helt tilbage fra starten af det 2. årh. f. Kr. og et reliefbillede af templet kan ses i havemuren ved Villa Medici.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk