Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Augustus hus

Dette anlæg ligger lige syd for og i forbindelse med Livias Hus og er blevet identificeret som kejser Augustus store husanlæg men, som også skriftlige kilder nævner, med yderst små og særdeles beskedne rum.

2 mindre værelser i den vestlige del af anlægget rummer dog fine vægmalerier.

Det ene, kendt som ”Ambiente delle maschere”, maskernes rum, har en fin teaterscene med sætstykker og fine masker.

I forbindelse med dette anlæg er nu afdækket det berømte Apollon-tempel, som Augustus indviede i år 36 f. Kr.. Templet har haft et grundplan på 44 x 25 m, men kun fundamentrester af denne grundplan er fundet samt ganske få rester af en statue af Apollon.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk