Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Palazzo dei Conservatori

Tvillingepalads til Palazzo Nuovo på den modsatte side af Campidoglio-pladsen. Det oprindelige palads stammer helt tilbage fra middelalderen og har igennem århundreder rummet kontorer for det administartive styre af Rom. Således er det hér man bl.a. opslår navnene på de par der er blevet gift i Palazzo Senatorio lige ved siden af. Paladset nuværende udsende er efter Michelangelos oprindelige tegninger, der blev færdiggjort af Giacomo della Porta.

Lig Palazzo Nuovo ses i grundplan en åben loggia, hvor parvise joniske søjler bærer loggiaen omkring en gennemgående korintisk pilastersøjle der binder facaden sammen op til balustraden, hvor statuer af antikke skikkelser afbryder marmor-rækværket i flugt med pilastersøjlerne. Store vinduer med overlæggere flugter med åbningerne i loggiaen. Ren renæssance bygningskunst med harmoni, parallelitet og flugtede linieføringer.

Palazzoets største attraktion er dog den imponerende klassiske skulptursamling og den ypperlige pinacoteca-samling af malerier. I antiksamlingens skal især nævnes i sal 4 ”Il Spinario”, den utroligt charmerende lille hellenistiske bronzeskulptur af en lille dreng der sidder og trækker en torn ud af sin fod. Berømt er den etruskiske bronzeulv fra det 5. årh. f. Kr.; de små diebørn under ulven, Romulus og Remus, er en tilføjelse fra renæssancen. En pendant til Den capitolinske Venus i Pallazza Nuovo, er hér Den esquilinske Venus.

I museets nye afdeling kan ses de seneste fund fra Jupitertemplet, Roms hovedtempel i antikken. Museet rummer derudover fremragende keramik og lertøj, kunsthåndværk, sarkofager samt andre classica.

I gården kan ses hovedet af en kæmpestatue af Konstantin samt en ditto fod og hånd, den sidste med en kolossal løftet ”fy-finger”. Selve kroppen har været af træ. På væggen ses antikke kortfragmenter i marmor af romerrigets underlagte provinser.

Malerisamlingen rummer værker af så illustre kunstnere som Tintoretto, Rubens, Tizian, Caravaggio og Van Dyck. Af Caravaggio skal specielt nævnes: La buona Ventura (Sandsigersken), Ragazzo Morso da una Rana (ung mand bidt af slange)Caraffa con Fiori (Karaffel med blomster) samt San Giovanni Battista (Johannes Døberen).

Entré til museet gælder også Palazzo Nuovo og Museo Capotolino.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk