Til hovedsiden

Versione Italiana

Spis som i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Rom på Østerbro

Spar flybilletten - få en bid af Rom på Østerbro.

Man kan spise italiensk og rigtig godt efterhånden mange steder i København og andetsteds, men i de fleste tilfælde er pungen også blevet lettet for et betragteligt beløb efter måltidet.

Har man imidlertid ønsket at spise både godt og til rimelige penge, så kostede det en flybillet til Rom oven i prisen, men siden januar har København fået et genuint italiensk spisested, bestyret af den mere end kompetente David Fischer, hvor man kan spise både fremragende godt og til rigtigt fornuftige penge.

Fischer er kommet til byen med mange plusser i kokkebogen, og de seneste 3 år har han regeret i pastakøkkenet på toprestauranten La Pergola, den eneste 3-stjernede Michelin-restaurant i Rom. 

Som flere andre topkokke har han imidlertid nu valgt at forlade det superpolerede og prestigiøse gourmetkøkken og med smittende glæde og entusiasme kastet sig over det franskmændene kalder bistrokøkkenet, og som vi passende her kan kalde det gode, enkle og ægte italienske trattoriakøkken.

Klik for større billede!

Udefra er Fischers nærmest anonym: En husfacade med grøn dør, let buede vinduesglas og ikke et skilt overhovedet der signalerer, at inden for finder man en ægte madhule. 

Klik for større billede!

Lokalet rummede tidligere Erlands Pub, og endnu står et par overlevende spillemaskiner fra den tidligere bodegatid ved siden af baren.

Ellers har lokalet blot fået en enkelt opfriskning med et par skilderier på de hvide vægge og enkle brune borde, der giver plads til 30-40 spisende gæster. 

Man sidder tæt men godt og den dejlige mad er smittende for den gode atmosfære.  

Siden starten har der været stort set stuvende fuldt hver dag og her kommer forklaringen: 

Et enkelt spisekort, knivskarp tilberedning af maden og en mere end fornuftig vinpolitik.

Fra spisekortet kan man typisk vælge mellem en forret, 2 pastaretter, en kød- og fiskeret, ost og dessert. For- og pastaretterne koster typisk 75 – 90 kr., kød- og fiskeretter 135 – 150 kr. og ost og dessert 85 kr..

Som i Rom bestilles tilbehør til hovedretterne særskilt og koster hver 35 kr.

Her kan vælges mellem ovnstegte kartofler, en blandet salat og dagens grøntsag.

Her spises på italiensk, og er sulten ikke til det store udtræk, så er der heller ingen problemer med at bestille ”Uno per due” – en ret til deling mellem to.

Vinkortet er superenkelt. Man kan vælge mellem 4-5 vine i den hvide og røde afdeling til priser mellem 200 – 500 kr. flasken. 

Da der kun er lagt 100 kr. på detailprisen, så får man hos Fischers vin af en kvalitet, som man andre steder skal betale 2 – 3 gange mere for. 

Klik for større billede!

Alle vine kan også købes glasvis, en stor fordel, når man ser det mere en fristende vinudvalg.  

Da Rom-guide.dk sidst og endnu engang gæstede Fischers startede vi med en linguine med små tomater og basilikum og tortellini med 2 slags ost og peber. Det er jo næsten så enkelt som det kan blive, men allerede ved første bid kunne vi høre pastaenglene synge. 

Det vidner om Fischers kokkekunst, at han kan få så enkle ingredienser til at smage så himmelsk. Hovedretten var en supermør citrinmarineret kalvefilet, stegt til perfektion i velsmag. Hertil delte vi en kartoffel/rosemarin servering og en superfrisk blandet salat. Afslutningsvis delte vi en lille tallerken med osteudvalg og en fnuglet Tiramisu. 

Det perfekte måltid blev ledsaget af en dejlig flaske Valdicava Rosso di Montalcino og en kande god og frisk vand, der uden beregning straks sættes på bordet. Og så må vi ikke glemme at nævne Fischers eget hjemmebagte og skønne sprøde brød der også pr. automatik sættes på bordet.

Klik for større billede! Klik for større billede!

Er man to om det gode bord og tager en pasta- og hovedret med tilbehør og lader dem ledsage af 2 glas god vin og afslutte med en god kop espresso, så kan man forlade Fischers med en regning på godt 350 kr. næse.

Pris og kvalitet er exceptionelt helt i orden på dette dejlige madsted.

Klik for større billede!

Fischer har en dejlig afslappet atmosfære og selv siger David: 

”Det er et dansk værtshus med italiensk inspireret mad. Her kan folk både komme og få en øl og et raflebæger i baren, drikke sig hønefulde eller spise lækker mad” 

Rom-guide.dk kvitterer med en varm anbefaling.

Fischer, 

Victor Borges Plads 12, Kbh. Ø. 

Tlf. 35 42 39 64. 

Åbent alle dage fra 11 – 24 (I vinterhalvåret lørdag/søndag kl. 19) 

I sommerperioden nu også med udendørs servering. 

Bordbestilling absolut nødvendig.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk