Rom på
Østerbro |
Spar flybilletten - få en bid af Rom på Østerbro.
Man kan spise italiensk og rigtig godt efterhånden mange steder
i København og andetsteds, men i de fleste tilfælde er pungen
også blevet lettet for et betragteligt beløb efter måltidet.
Har man imidlertid
ønsket at spise både godt og til rimelige penge, så kostede
det en flybillet til Rom oven i prisen, men siden januar har København
fået et genuint italiensk spisested, bestyret af den mere end
kompetente David Fischer, hvor man kan spise både fremragende
godt og til rigtigt fornuftige penge.
|
Fischer er kommet
til byen med mange plusser i kokkebogen, og de seneste 3 år har
han regeret i pastakøkkenet på toprestauranten La Pergola, den
eneste 3-stjernede Michelin-restaurant i Rom.
Som flere andre
topkokke har han imidlertid nu valgt at forlade det
superpolerede og prestigiøse gourmetkøkken og med smittende glæde
og entusiasme kastet sig over det franskmændene kalder bistrokøkkenet,
og som vi passende her kan kalde det gode, enkle og ægte
italienske trattoriakøkken.
|
 |
Udefra er Fischers
nærmest anonym:
En husfacade med grøn dør, let buede
vinduesglas og ikke et skilt overhovedet der signalerer, at
inden for finder man en ægte madhule.
|
|
Lokalet rummede tidligere
Erlands Pub, og endnu står et par overlevende spillemaskiner
fra den tidligere bodegatid ved siden af baren.
Ellers har
lokalet blot fået en enkelt opfriskning med et par skilderier på
de hvide vægge og enkle brune borde, der giver plads til 30-40
spisende gæster.
Man sidder tæt men godt og den dejlige mad er
smittende for den gode atmosfære.
Siden starten har
der været stort set stuvende fuldt hver dag og her kommer
forklaringen:
Et
enkelt spisekort, knivskarp tilberedning af maden og en mere end
fornuftig vinpolitik.
|
Fra spisekortet kan man typisk vælge
mellem en forret, 2 pastaretter, en kød- og fiskeret, ost og
dessert. For- og pastaretterne koster typisk 75 – 90 kr., kød-
og fiskeretter 135 – 150 kr. og ost og dessert 85 kr..
Som i
Rom bestilles tilbehør til hovedretterne særskilt og koster
hver 35 kr.
|
Her kan vælges mellem ovnstegte kartofler, en
blandet salat og dagens grøntsag.
Her spises på italiensk, og
er sulten ikke til det store udtræk, så er der heller ingen
problemer med at bestille ”Uno per due” – en ret til
deling mellem to.
Vinkortet er
superenkelt. Man kan vælge mellem 4-5 vine i den hvide og røde
afdeling til priser mellem 200 – 500 kr. flasken.
Da der kun
er lagt 100 kr. på detailprisen, så får man hos Fischers vin
af en kvalitet, som man andre steder skal betale 2 – 3 gange
mere for.
|
|
Alle vine kan også købes glasvis, en stor fordel, når
man ser det mere en fristende vinudvalg.
Da
Rom-guide.dk
sidst og endnu engang gæstede Fischers startede vi med en
linguine med små tomater og basilikum og tortellini med 2 slags
ost og peber. Det er jo næsten så enkelt som det kan blive,
men allerede ved første bid kunne vi høre pastaenglene synge.
Det vidner om Fischers kokkekunst, at han kan få så enkle
ingredienser til at smage så himmelsk. Hovedretten var en
supermør citrinmarineret kalvefilet, stegt til perfektion i
velsmag. Hertil delte vi en kartoffel/rosemarin servering og en
superfrisk blandet salat. Afslutningsvis delte vi en lille
tallerken med osteudvalg og en fnuglet Tiramisu.
Det perfekte måltid
blev ledsaget af en dejlig flaske Valdicava Rosso di Montalcino
og en kande god og frisk vand, der uden beregning straks sættes
på bordet. Og så må vi ikke glemme at nævne Fischers eget
hjemmebagte og skønne sprøde brød der også pr. automatik sættes
på bordet.
|
|
|
Er man to om det
gode bord og tager en pasta- og hovedret med tilbehør og lader
dem ledsage af 2 glas god vin og afslutte med en god kop
espresso, så kan man forlade Fischers med en regning på godt
350 kr. næse.
Pris og
kvalitet er exceptionelt helt i orden på dette dejlige madsted. |
|
Fischer har en dejlig
afslappet atmosfære og selv siger David:
”Det er et dansk værtshus
med italiensk inspireret mad. Her kan folk både komme og få en
øl og et raflebæger i baren, drikke sig hønefulde eller spise
lækker mad”
Rom-guide.dk kvitterer med en varm
anbefaling.
Fischer,
Victor Borges Plads 12, Kbh. Ø.
Tlf. 35 42 39 64.
Åbent alle
dage fra 11 – 24 (I vinterhalvåret lørdag/søndag kl. 19)
I sommerperioden nu også med udendørs
servering.
Bordbestilling absolut nødvendig.
|
|
PK |
|
|
|
|
|