Til hovedsiden

Versione Italiana

Spisesteder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Trattoria der Pallaro

Paola Fazi i køkkenet

Trattoria der Pallaro

Her kommer man ikke for madens skyld. Men er der lavvande i kassen, eller ønsker man blot at spise til billige penge og samtidig blive underholdt af Paola Fazi, så er Trattoria der Pallaro stedet.

Hos Giovanni og Paola Fazi er der én formular: 

Sæt dig ned og spis det vi serverer for dig.

Her er kun den faste menu som skifter 3-4 gange i løbet af ugen. 

Først serveres en antipasto, en pastaret, derpå en kød-/fiskeret med tilbehør og det hele afsluttes med en dessert.

Menuen får følgeskab af en halv flaske vin pr. næse, aqua minerale, og en hjemmelavet likør.

Det hele løber op i ca. 30 euro

En typisk menu kunne bestå af:

Div. marinerede og grillede grøntsager, små friturestegte ris- og kødboller, så en klassisk pasta: "carbonara", "amatriciana", "pappardelle al pomodoro" (eller hvad Paola Fazi nu ellers lige den dag er i humør til), som hovedret en svine-, kalve- eller lammestegteg med tilbehør og måske en salat, og til dessert en våd frugtkage.

Der afsluttes om vinteren af med husets egen mandarinlikør, om sommeren med en ditto lavet på fersken eller jordbær. 

Det er romersk "cucina casalinga" (husmor-køkken).

Stedet ligger fredeligt, 100 m. fra Campo de' Fiori på hjørnet af Via dei Chiavari og Largo del Pallaro i kanten af den halvrunding, der sammen med husene i Via di Grotta Pinta, står på fundament-resterne af Pompejus teater. 

Paola og Giovanni Fazi påstår i øvrigt at mordet på Cæsar skete netop dér, hvor deres trattoria i dag er beliggende, en påstand vi i denne sammenhæng vil vælge at tage for gode varer. 

Om sommeren er der udendørs servering foran på den lille piazza, om vinteren sammesteds under teltdug og varmelampe.

Paola Fazi tager gerne en runde blandt gæsterne iført dug på hovedet og gummihandsker i forskellige farver - alt efter temperament

Her modtager hun folkets hyldest og udser sig gerne en mandlig gæst, som hun spørger, om han kan lide mors mad - hvorefter han krammes på behørig vis.

Spørger man efter en kop kaffe, vi man få oplyst at "dette er ikke nogen cafe" og betaling for måltidet modtages direkte ned i forklædelommen. 

Ingen regning, ingen kreditkort, ingen kaffe - men husmorkøkken og festlig lokalkolorit.

Maden er romersk husmorkøkken og prisen er lav, men der findes mange andre og måske mere interessante spisesteder i kvarteret. 

Men alting er jo en smagssag.

Mandag plejer at være lukkedag.

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk

 

 

 

 

Paola Fazi i køkkenet