Til hovedsiden

Versione Italiana

Spisesteder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

L'Osteria de Memmo

Redaktørens seneste besøg i Rom bragte en ekstraordinær god madoplevelse med sig. 

En af vore gode kontakter i byen havde i overstrømmende toner anprist Memmo i Via Dei Soldati, lige nord for Piazza Navona.

Domenico Santori, eller mellem venner blot Memmo, har igennem mange år været en kendt skikkelse på den nærliggende restaurant L’Orso 80, hvis overdådige antipastabord mange gennem årene med fornøjelse har stiftet et godt bekendtskab med. 

I 2006 slog Memmo imidlertid døren op til sit eget Osteria rundt om hjørnet i Via dei Soldati, og på kort tid har han og hans familie og en trofast stab for længst tiltrukket et stort og trofast publikum omkring deres mere end gode bord; og stadig nye blivende stamkunder kommer til.

Hvad byder Memmo på: Jo, bag en enkel, men stilren facade finder man 3 lyse og svale lokaler. 

Borddækningen er enkel og klassisk stilren med hvide duge, gode stole og en smuk enkel vægdekoration i form af hylder med gode vine og freskoagtige billeder af kendte byprospekter samt billeder fra Memmos elskede fødeby, Amatrice, godt 100 km. nordøst for Rom.

Et interiør der straks virker imødekommende og skærper den gode appetit.

Til maden: 

Memmo har taget det gode antipastabord med sig fra L’Orso 80, men her i endnu mere frisk og delikat udgave, bl.a. melon og skinke, små krydrede kødboller, sprød grøntsags-omelet, grillede zucchine og aubergine, krydrede broccoli med kapers, chilikrydrede bønner med salvie, frittede suppli-risboller med fyld af mozzarella, fennikelsalat med ricotta m.m.

Man kan snildt spise sig mæt i disse delikate antipasti og blot derefter nøjes med en dessert, men man kan også blot tage lidt af hvert af det meste og gå videre på Memmos fristende menukort. 

Eller man kan ”nøjes” med en enkelt forret, eks.vis en dejlig San Daniele skinke med cantaloupemelon eller friske figner. Også Trionfo di Mare, en søværts tallerkenanretning er værd at stifte bekendtskab med.

Pastakortet har selvfølgelig en fremragende udgave af signaturretten fra Memmos fødeby, spaghetti all’amatriciana, men ellers skal især fremhæves tagliolini con funghi porcini, med skønne Karl Johansvampe, eller con salciccia, med små krydrede pølser. 

En delikat muslingepasta à la Vongole eller con gamberi, pachino e pecorino, med rejer, små tomater og pecorino-ost er også stilsikre hits.

Specielt tirsdag og fredag er gode fiskedage hos Memmo:

Ovnbagte eller grillede havbars, pighvar eller sværdfisk samt skaldyrsvariationer er altid fristende; ellers spring på et dagsfrisk tilbud fra Memmo.

I kødafdelingen henter Memmo alt sit kød fra udvalgte leverandører fra hans hjemegn. Det kan smages. Både kalv, okse og lam er i topkvalitet og tilbydes i mange fristende varianter.

Alle Memmos desserter er hjemmelavede og byder ud over de kendte klassikere desuden på en usædvanlig god is og delikate frugttærter.

Vinkortet har et godt udvalg af kvalitetsvine fra hele Italien til rimelige priser. Husets vin er glimrende og et godt køb til prisen.

Redaktøren og hans frue nød ved besøget udvalget af antipasti, derpå utroligt mørt og velsmagende Abbacchio a scotadito, grillede lammekoteletter med ovnstegte rosemarin-kartofler og salat samt is og brombærtærte til deling. 

På Memmos gode anbefaling drak vi en fremragende Rosso di Montalcino med finesserig saft og kraft. 

Vi sluttede med espresso macchiato og 2 limoncello til at justere maven.

Memmo ligger i en lille undseelig gade, prik midt i centrum men på toppen af den gode madoplevelse i Rom. 

En 3-retters menu med husets vin koster godt 40 euro pr. person. Kvalitet/ pris ekstraordinær helt ok i orden god.

L’Osteria de Memmo, Via dei Soldati 22-23.

Frokost: 12,30 – 15,30 

Middag: 19,30 – 22,00 

Lukket søndag og i august.

En virtuel smagsprøve på Memmos kvaliteter kan ses her på stedets hjemmeside.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk