Til hovedsiden

Versione Italiana

Spisesteder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Hostario da Nerone

Penne abbacchio

Middag hos familien de Santis ved Colosseum.

Dette dejlige og klassiske trattoria ligger på kanten af Parco di Traiano med kik til Colosseum.

Stedet har været i familien de Santis eje siden 1929 og drives den dag i dag efter de bedste familietraditioner med de kapable kvinder i køkkenet, medens husherrerne serverer og tager mod folkets ”hyldest” blandt det spisende publikum. 

Centralt i køkkenet er den store og kopiøse antipasti-buffet med alt fra det grønne Italien og det blå Middelhav. 

Blandt de gode pastaretter skal især fremhæves den fremragende "alle vongole" med muslinger, og i det hele er køkkenet især meget godt kørende inden for fisk og skaldyr. 

De klassiske romerske retter  "trippa", vaccinara" "osse buco" og "abbacchio" serveres uden dikkedarer i koncentreret velsmag. 

Især lamme-abbacchioen skal anbefales hér, hvor den serveres i den mest sprøde og knasende udgave, men stegt à point saftigt og nænsomt krydret med hvidløg og rosemarin. 

Fra dessertkortet skal især nævnes husets ricotta-kage (familieopskrift), der er rigtig god. 

Vinkortet er repræsentativt for de italienske regioner og prisniveauet er yderst rimeligt. 

I sæsonen er der dejlig udendørs servering rundt om restaurantens hjørne, og i den lune romeraften og især i måneskin med Colosseum, som baggrund er huset også det ideelle sted for det romantiske møde.

Bordbestilling tilrådes, her bliver hurtigt optaget og især af den lokale befolkning. 

Prisniveau lav til middel. Sidst jeg spiste der, sammen med min datter, der bor og arbejder i Rom, lød "il conto" på godt 850,- kr.

For dette beløb fik vi 2 campari, 2 antipasta fra buffet’en, spaghetti med muslinger og suppe med små kødpuder, lam og kalvefilet, ovnstegte kartofler og blandet salat, en halv flaske Frascati, aqua minerale, 2 espresso og 2 limoncello. 

Hostaria da Nerone ligger på Via Terme di Tito 96, tlf. 06-481-7952. Lukket mandag.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk