Til hovedsiden

Versione Italiana

Spisesteder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Antico Forno Marco Roscioli og Salumeria e Enoteca

Jeg kan modstå alt – undtagen fristelser!

Sådan sagde Oscar Wilde, og har man det ligesom han - eller hvilket som helst andet fornuftigt menneske - kommer hér en anbefaling til imødekommelse af dette enkle og forståelige behov:

Befinder man sig i området omkring Campo de' Fiori (det gør man sikkert på et eller andet tidspunkt under sit Rom-ophold), og man midt i alt det historiske og "ting man absolut bør se", bliver overmandet af mere nutidige og basale krav, som "Skal vi ikke lige have en bid brød og en lille forfriskning?" , så er her et par steder, man ikke må gå glip af.

Antico Forno Marco Roscioli.

Ligger i Via dei Chiavari 34, hvor man kan købe brød, pizza, charcuteri.

Salumeria e Enoteca:

Ligger i Via dei Giubbonari, 21-23, hvor udbuddet er charcuteri, ost, vin, olivenolie m.m. 

Disse 2 butikker er ejet af den samme jødiske familie og vi er tæt på Den jødiske ghetto, så alt fremstilles efter "kosher-opskrift". 

Butikken i Via dei Chiavari er en af Roms bedste. Her får man frisk brød i utallige varianter, men også med alskens delikat fyld fra kød- og/ eller grøntafdelingen, men sidst, men ikke mindst, kan man sikre sig den mest pragtfulde pizza, der sælges efter vægt og spises direkte, som af romerne, blot med et stykke papir omkring. 

Dette er stedet at frekventere ved frokosttid, hvis den "lille sult" melder sig, og man kan mærke, at man godt lige ku’ nappe en godbid. 

Butikken er pakket midt på dagen, især af romerske "kendere". Men nu da tippet er givet videre, vil vi sikkert også fremover møde nogle lækkersultne danskere blandt Rom-guidens læsere.

Sent på eftermiddagen ses ufattelig opfindsom parkering (= brandulovlig) foran butikken, når utallige romere fra nær og fjer kaster scooteren eller macchina'en ind til siden for at sikre sig et friskbagt brød og en ostebid til aftensmaden. 

Den anden butik i Via dei Giubbonari ligger som tangent til Via dei Chiavari fra Via Arenula til Campo de' Fiori og var tidligere alene charcuteri og vinbutik.

Men stedet er nu udvidet med en spiseafdeling i samme plan, samt i kælderen. 

Her finder man det bedste af det bedste, som Italien kan tilbyde: 

Delikate præparerede kødafskæringer, pølser af enhver art, salater, oste, vine, olie, eddike og tilbehør. 

I den nye enkle og moderne udstyrede enoteca-afdeling serveres butikkens fristende udbud i enkel, uhyre velsmagende variation. 

Rigt udvalg af antipasta, men også pasta- og hovedretter. 

Vin købes pr. flaske eller glas til rimelige priser og stedet har åbent både til frokost og om aftenen.

Om aftenen er der ofte trængsel om bordene af mange unge og livlige romere, der tiltrækkes af maden og den moderne og lidt trendy indretning.

Vil man have lidt fred og ro skal man komme til frokost, men vil man gerne have en livlig og fin lokal oplevelse, skal man så afgjort møde op om aftenen.

Maden er lige god uanset hvilket tidspunkt, man vælger.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk