Til hovedsiden

Versione Italiana

Aktiviteter i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Campionato a Roma

Besøg LAZIO Besøg ROMA

De to klubber, der har vidt forskellig baggrund, deler hjemmebane på Stadio Olimpico, der er Roms kæmpe olympiske stadion med en tilskuerkapacitet på ca. 90.000. 

Societá Sportiva Lazio blev stiftet den 9. januar 1900 og regnes for at være pioneren indenfor den organi- serede fodbold i Rom. 

Du kan besøge klubbernes hjemmesider ved at klikke på deres logo.

Cafü (ROMA) og Favalli (LAZIO)

ROMA og LAZIO på Stadio Olimpico

ROMA og LAZIO på Stadio Olimpico

Tommasi (ROMA) og Liverani (LAZIO)

I 1974 kom SS Lazio til tops i Serie A - den italienske liga.

Klubben har taget navn efter den region, hvor Rom ligger. Da det var ni unge venner, der dannede SS Lazio, med militærmanden Luigi Bigarelli i spidsen, er det ikke overraskende, at klubben allerede dengang primært tiltrak folk fra den politiske højrefløj. 

En stor procentdel af SS Lazio´s fans kommer fra det velhavende Parioli, samt fra de omkringliggende landområder. 

AS Roma er kendt som arbejderklubben – klubben, hvor folket ”til venstre for midten” lægger deres sympati. 

Med den baggrund er det ikke kun en almindelig fodboldkamp, man er til, når SS Lazio og AS Roma tørner sammen, det er faktisk en ren klassekamp, der udkæmpes.

AS Roma blev dannet den 22. juli 1927 som en fusion af fodboldklubberne Alba, Fortitudo, Roman og Pro Roma, der var trætte af, at de norditalienske klubber var totalt dominerende. Klublogoet blev hurtigt fundet, og er naturligvis inspireret af sagnet om Romulus og Remus. Klub-farverne er gul og rød, ligesom byen Roms farver, og på grund af farverne lyder fodboldklubben da også tilnavnet “giallorossi”. AS Roma vandt mesterskabet første gang i 1942.  

Fascisterne tog initiativet til opførelsen af Stadio Olimpico, men først efter 2. verdenskrig blev byggeriet tilendebragt, således den officielle åbning kunne finde sted i 1953 - med en kamp mellem Italien og Ungarn, som sidstnævnte vandt 3-0. 

Syv år senere afholdt man De Olympiske Lege på det impone- rende anlæg, som senere i 1990 blev total-renoveret og husede samme år  VM-finalen mellem Tyskland og Argentina.

Stadio Olimpico ligger på Viale dei Gladiatori ved Foro Italico, i den nordlige del af Rom. 225 kører fra Piazziale Flaminio/Porta del Popolo. 

AS Roma’s har en butik, der hedder ”ROMA POINT” og som ligger på Via del Corso lige ved Piazza Colonna.  

SS Lazio kalder deres butik for ”LAZIO POINT”, og den ligger på Via Portuense 544.  

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk