Til hovedsiden

Versione Italiana

Generel orientering 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Køb af lejlighed i Rom - eller i resten af Italien for den sags skyld!

Mange har efter en ferie i Rom - eller i Italien i øvrigt - fået lyst til at købe en lille feriebolig som base for fremtidige rejser.

Ganske forståeligt. 

Men at købe fast ejendom i Italien er ikke så enkel en opgave, som når man begiver sig ud på det danske boligmarked.

Blot dette at finde boligen kan være vanskeligt, da de italienske ejendomsmæglere ikke fører sig frem med flotte, omfattende og særdeles udtømmende hjemmesider, som vi er vant til fra Nybolig, Home og hvad de ellers hedder i Danmark.

Og finder man endelig en hjemmeside fra en italiensk ejendomsmægler byder den desværre ikke på de store oplysninger - og sjældent hverken billeder, plantegninger eller beliggenhedskort.

Internettet er desværre ikke vejen til et ejendomskøb i Italien!

Der er stort set kun den mulighed, at vælge det område, hvor man gerne vil gøre købet, og så tage på besøg hos de lokale ejendomsmæglere.

I Rom kan man som regel klare sig på engelsk, men når man fjerner sig fra storbyen tales der stort set kun italiensk, hvorfor det, hvis købet drejer sig om et hus eller en lejlighed på landet, kan betale sig at alliere sig med en italiensktalende, der kan oversætte.

Selvom sælgeren har engageret en ejendomsmægler, skal man ikke forvente, at denne kan tale andet en italiensk.

Det er nemlig sådan, at de fleste ejendomsmæglere i Italien er uden den store uddannelse, og de har sjælden særlig stor viden om det de beskæftiger sig med, ligesom de ikke har det ansvar, som man kender fra Danmark, hvor ejendomsmæglerne er uddannede og har en autorisation.

Når du skriver under på købsaftalen skal du samtidig betale omkring 10% af købesummen, som du ikke får tilbage, hvis du fortryder

På den anden side, skal sælger tilbagebetale beløbet 2 gange, hvis han træder tilbage fra aftalen.

Men i virkeligheden er mit råd, at du slet ikke skal skrive under på noget som helst. Du skal, når du har fundet ønskeejendommen, slå koldt vand i blodet og overlade købet til en professionel, gerne dansk/italiensk talende rådgiver.

Denne professionelle rådgiver vil højst sandsynlig anbefale dig, at lade ejendommen gennemgå for fejl og mangler af en bygningskyndig, ligesom han sikkert også vil råde dig til at sætte en "geomatra" på opgaven, at finde ud af om ejendommens arealer passer med det, der står i skødet, om ejerforholdet er i orden og om der skjuler sig lån i ejendommen.

Din rådgiver undersøger også om ejendommen virkelig ejes af den person, som vil sælge til dig.

Det sker nemlig ganske tit, at et skøde på en ejendom slet ikke tinglyses. Og hvis dette er tilfældet for den ejendom, du er ved at købe, kan det give dig store problemer.

Andre undersøgelser kan gå på om der er byrdefulde servitutter og om ejendommen i det hele taget har de tilladelser der skal til for at du kan benytte den til det formål, du havde tænkt dig.

Når alle undersøgelser er tilendebragt skal købsaftalen så underskrives og herefter fremlægges for en notar, der opretter skødet.

Her er det igen vigtigt at have øjnene med - eller en god rådgiver, for at sikre sig at skødet også indeholder alle de aftaler, der er indgået og at f.eks. hvidevarerne er anført, hvis de skal følge med.

Notaren koster ca. 2% af købesummen.

Når du har købt ejendommen skal du have et skattenummer i Italien, så du kan betale ejendomsskat.

Du skal også være opmærksom på, at der skal betales ejendomsværdiskat i Danmark, selvom din nye ejendom ligger i Italien, og at du, hvis du flytter til Italien fortsat får din pension beskattet i Danmark.

Vi på Rom-guide.dk har desværre ikke kapacitet til at hjælpe dig med et ejendomskøb i Italien, men hvis du skriver til os og fortæller hvor du har fundet en ejendom, som du gerne vil købe, kan vi hjælpe dig med navn og adresse på en professionel dansk/italiensk talende rådgiver, der kan fører dig sikkert gennem junglen!

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk