Til hovedsiden

Versione Italiana

Indkøb i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Indkøb i Rom - hvor går man hen?

Siden antikken har Rom været centrum for mode og handel og de italienske designere er internationalt anerkendte for deres stil indenfor mode, strikvarer og lædervarer – især tasker og sko, men også møbler, tekstiler, keramik og glas fra Italien har altid været i høj kurs.

Priserne i Italien er efterhånden kommet godt med, men der er stadig nogle ting, der med fordel kan købes med hjem fra turen til Rom.

Eksempelvis kan man fortsat købe spiritus lidt billigere i Rom end hjemme i Danmark, selvom afgiftsnedsættelserne i Danmark og indførelsen af euroen har gjort fordelen væsentligt mindre.

Mens det ikke længere kan betale sig at købe cigaretter og andre tobaksvarer i Rom, kan man med fordel kikke efter billige lædervarer som tasker, sko og bælter, hvis man samtidig holder øje med kvaliteten, som ikke altid er den bedste.

I minefeltet omkring Trevi-fontænen findes der for eksempel nogle ganske fornuftige sko- og lædervare-butikker.

Der hvor der er flest penge at spare er på mærkevarer indenfor tøj, hvor man for eksempel kan købe Max Mara tøj ca. 30 – 40 % billigere end i Danmark, ligesom man i ”Armani Jeans” i Via del Babuino (mellem Piazza del Popolo og Piazza di Spagna) kan finde de nyeste modeller og snuppe dem med hjem til en pris der ligger nogle hundrede kroner under den pris de senere vil blive præsenteret til i Danmark.

Man kan også med fordel kikke på makeup-artikler, ligesom man skal huske at Rom er verdens største producent af guldsmykker, selvom det som bekendt ikke er alt der glimter, der er guld.

Endelig er dagligvarerne billigere i Rom end i Danmark – og bedre. Så på rejsens sidste dag var det måske værd at indkøbe lidt skinke, ost og krydderier m.v. til at tage med hjem til det kolde nord.

Og husk så, at priserne falder proportionalt med afstanden til turiststederne.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk