Til hovedsiden

Versione Italiana

Litteratur om Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Lettere da Roma - Breve fra Rom

Klik for større billede

Som pensioneret skolelærer har Helle Bay fået tid til at kaste sig over sin store interesse for italiensk, som hun tidligere har læst på HF-niveau, og er taget på sprogskole i Rom.

Udover at deltage i undervisningen, iført et meget lidt romersk outfit bestående af T-shirt og shorts, får hun også tid til at kikke lidt på byen og drage sine erfaringer med hverdagens Rom, som hun så fortæller om i breve til sine veninder hjemme i det kolde nord.

Det er blevet til 51 små breve, der er så godt og underholdende skrevet, at de stort set læses i et hug!

Jeg tror nu ikke bogen har den største værdi for læsere, der aldrig har været i Rom. 

Men for os andre, er det sjovt med genkendelse, at kunne læse om alle de udfordringer, brevskriveren kommer ud for i hverdagen, med manglende varmt vand og myreangreb på værelset, særprægede værtinder, elevatorer, der ikke virker - med mindre man tager utraditionelle metoder i brug og de mange andre forskelligheder på romersk og dansk levevis, som først opleves, når man bor i hverdagens Rom.

Et af bogens bedste breve er så afgjort nr. 16, hvor Helle Bay fortæller om sin romance med Roberto, som hun mødte i en alder af "diciassette", og med hvem hun kommunikerede ganske godt, selvom hun endnu ikke var kommet til "konjunktiv" i Kirchheiners "Italiensk for Begyndere".   

Der er ingen tvivl om, at Helle Bay nu er nået langt forbi pensum i "Italiensk for Begyndere", og efterhånden, som bogen skrider frem, kommer der da også lidt mere gang i de udadvendte aktiviteter, selvom hun stadig betegner lørdag og søndag som "lange dage".

Brevene i bogens tredje afsnit er så afgjort de bedste, og det virker som, det først er på dette tidspunkt, det er besluttet, at de skal udgives i bogform. 

Trods sine mange besøg i Rom, spiser Helle Bay pizza indkøbt på Termini, og bogen indeholder - udover et spisested på Via del Viminale - ikke mange tip til oplevelser i Rom, som læseren kan drage fordel af ved en kommende rejse.

Jeg har nydt at læse bogen, der er skrevet "con amore" og så rigeligt er sine 159,- kr. værd.

Det fremgår ikke hvorfor, men et eventuelt overskud fra bogsalget går til Addis Abeba Fistula Hospital i Ethiopien, og bogen kan blandt andet købes hos BogGuide ved at klikke her, eller direkte fra forlaget ved at klikke her.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk