Til hovedsiden

Versione Italiana

Årstiderne i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Påske i Rom

Buona Pasqua.

Mange tager til Rom i påsken. Nok ikke for at deltage i en af den katolske kirkes store højtider, men nærmere fordi det vejrmæssigt er et rigtig godt tidspunkt, at besøge byen på.

Men når man så er der alligevel, bør man tage til påskemesse – ikke i Peters-kirken, for det er der ikke noget specielt intimt ved. Nej besøg i stedet en af stationskirkerne, som du finder ved at klikke på linket "Katolsk påske i Rom".

Her vil du opleve påskemessen på nærmeste hold, og vi anbefaler, at du møder til tiden, sætter dig ned og deltager i hele messe.

Udover påskehøjtidelighederne i kirkens regi, står påsken i ”æggets” tegn, og allerede flere uger før påske møder men overdimensionerede chokoladeæg overalt.

De står der indpakket i bragende og glitrende papir og venter på at komme med hjem til de ventende bambini, der i påsken bestemt ikke kommer til at mangle chokolade.

Når det italienske ordsprog siger, at ”man er lykkelig som påsken”, kunne det falde for, at tænke på børnene og deres påskeæg, men der er tale om Jesus’ genopstandelse – naturligvis.

Når man siger, at ”man er lykkelig som påsken”, er det således fordi bibelhistorien ender godt med genopstandelsen.

Dette fejres i kirken og i de romerske hjem.

For her slår påskefrokosten alle årets frokoster. Så hvis du undrer dig over, hvordan man i den romerske hverdag kan spise så meget til frokost, vil du slet ikke kunne forstå, hvordan man overhovedet kommer gennem en romersk påskefrokost.

Udover at gnaske de store påskeæg, der symboliserer frugtbarheden, i sig, skal vi også gennemføre en gigantisk frokost, bestående af en solid forret, som udmærket kunne være Lasagne, en andenret med kalve- eller svinekød og så naturligvis påskelam til hovedret for at slutte af med en gigantisk påskekage.

Når man spiser lam til påske, er det fordi det skal minde os om Jesus skæbne som "offerlam", og således er påsken forbundet med mange ritualer, traditioner og skikke.

Hvordan man tilbereder et rigtig romersk påskelam kan du se ved at klikke på linket "Påskemiddag" her øverst til højre på siden.

Der holdes auktion over retten til at bære kors ved påskeoptogene, man pynter op, som vi kun kender det fra julen og deltager i lokale påsketraditioner, der er forskellige fra bydel til bydel.

Man siger at i ægget gemmer livets mysterium sig (derfor har kristendommen taget symbolet til sig), men man kan også sige, at i påske kan man virkelig opleve noget i Rom.

Så bare se at komme af sted!

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk