Til hovedsiden

Versione Italiana

Aktuelt fra Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Italienske fædre på herberg!

Mor er den centrale person i den italienske familie, det er der vist ingen der er i tvivl om!

De fleste bambini er så stærkt knyttet til mamma, at der nærmest er tale om en usynlig navlestreng, der holder sig intakt hele livet.

Dette har indtil nu nærmest været opfattet som dejligt - og den rene idyl! 

Men da faderen i familien samtidig har spillet - og stadig spiller en birolle, må han se sig kørt ud på et sidespor, hvis familien falder fra hinanden.

Denne situation er blevet særdeles aktuelt i disse tider, hvor omkring en fjerdedel af alle italienske ægteskaber ender med skilsmisse.

Udover at mamma i 90% af alle skilsmisser får tilkendt forældremyndigheden, overtager hun også i langt de fleste tilfælde huset, som faderen fortsat skal betale til, ligesom han fortsat skal bidrage til familiens øvrige udgifter.

Mange fraskilte fædre, har så lidt tilbage at leve for, at de ikke har råd til at skaffe sig en anstændig bolig, hvor de kan få besøg af deres børn.

Denne situation har fået de italienske fædre til at stifte en forening med den kendte tenor Andrea Bocelli i spidsen.

Andrea Bocelli og hans nu fraskilte kone Enrica har 2 drenge, som hun har forældremyndig-heden over. 

Foreningen ASDI åbnede for en måned siden Italiens første herberg for fraskilte ægtemænd, der er blevet hjemløse. 

Huslejen i dette fædrehus ligger på 200 euro om måneden, hvis lejerens nettoindkomst efter underholdsbidrag m.v. ikke overstiger 650 euro.

Mens huset på den ene side sikrer fædrene mod hjemløshed og giver dem et sted, hvor de kan få besøg af deres børn, kræver den også noget nyt af dem.

Noget, som de aldrig har prøvet før: Madlavning, rengøring og indkøb skal gøres i fællesskab!

Den slags sysler har den italienske mand nemlig ikke været vant til. Det har mamma naturligvis altid stået for.

Ja, det er bestemt blevet nye tider for Bocelli og hans kønsfæller i Italien.  

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk