Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Hvor er pave Johannes XXIII begravet?

I mange år har man ved besøg i krypten under højalteret i Peters-kirken kunne finde en række pavegrave, og blandt disse også gravene for de sidste 4 paver:

Pius XII, Johannes XXIII, Paul VI og Johannes Paul I.

Selvom Johannes XXIII ønskede at blive gravsat i Lateran-kirken, blev han alligevel gravsat i Peters-kirken, hvor der i mange år har været trængsel omkring den meget populære og særdeles afholdte paves marmorsarkofag i krypten.

Men besøger man Peters-kirken i dag, kan man foran den højre af støttepillerne til den vældige kuppel ved San Hieronimus alter se en grav for Johannes XXIII, hvor han ligger in effigie (som voksfigur) i en glaskiste, omvundet af bladranker i guld.

Hvad er nu dette, hvor er han faktisk begravet?

Svaret er: Ved San Hieronimus alter oppe i selve Peters-kirken!

I forbindelse med jubelåret 2000 blev pave Johannes XXIII saliggjort af den nuværende pave Johannes Paul II.

Denne saliggørelse er et trin på vejen til den ultimative helgengørelse. Under en stor ceremoni på Peters-pladsen, den 16. januar 2001, fejredes denne saliggørelse ved at glaskisten med figuren af Johannes XXIII blev båret frem foran de jublende skarer af troende og anbragt på sin nuværende placering i kirken. Efterfølgende blev hans legeme så også overført til den nye gravplads.

Denne tvetydige situation er nu bragt til ende. Den tomme sarkofag i krypten blev fjernet i forbindelse med pave Johannes Paul II's død og begravelse. I dag ligger Johannes Paul II begravet på stedet under en enkel marmorsten, og som den første pave i moderne tid er han, efter eget ønske, blevet jordfæstet i en simpel og almindelig grav.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk