Til hovedsiden

Versione Italiana

Danske i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Klik på billedet for at se beliggenhed

Danske kunstnere i Rom.

Mange ved sikkert at H.C. Andersen elskede at rejse og at han sagde, "at rejse, er at leve".

H.C. Andersen holdt også meget af Rom, og boede der faktisk i 2 år (1833 - 34), mens han skrev romanen "Improvisatoren".

I Via Sistina 104 (billedet øverst til venstre), hvor han boede, er der opsat en mindeplade, og i denne lejlighed skrev H.C. Andersen i sin dagbog, torsdag d. 17. oktober 1833: 

"Om aftenen hørte vi et frygteligt skrål fra gaden. Jeg troede, at der var en Improvisator, men det var en munk, der udenfor brændevinsbutikken var steget op på en stol, havde plantet et kors ved sin side og nu prædikede. Til sidst råbte han viva Sancta Maria og alle folk skreg viva. Nu løb han med en del drenge syngende gennem gaderne".

Her er 2 link, hvor du kan læse mere om H.C. Andersens ophold i Rom:

Det Kongelige Bibliotek

Epoke

Ikke kun H.C. Andersen, men en række andre, kendte danske kunstnere boede i Rom i samme periode, og de dannede et dansk kunstnerkollektiv. 

På billedet til venstre ses Constantin Hansen, Gottlieb Bindesbøll, Martinius Rørby, Marstrand, Albert Kücher, Ditlev Blunck og Jørgen Sonne.

På billedet nederst ses Eckersberg’s maleri af Thorvaldsen, der levede det meste af sit aktive liv i Rom.

Har du lyst til at læse mere om disse danske kunstneres liv i Rom, har vi nogle link her:

Skandinavisk kunst

Thorvaldsens Museum

Kalliope

Ålborg Universitet

Via Sistina ligger ved Piazza Barberini i den yderste del af Rione Trevi, som du kan besøge ved at klikke på "beliggenhed" øverst til højre.

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk