|
Her kommer man ikke
for madens skyld. Men
er der lavvande i kassen, eller ønsker man blot at spise til
billige penge og samtidig blive underholdt af Paola Fazi, så er Trattoria der Pallaro stedet.Hos
Giovanni og Paola Fazi er der én formular: Sæt dig ned og spis det vi serverer for dig.Her
er kun den faste menu som skifter 3-4 gange i løbet af ugen.
Først
serveres en antipasto, så en pastaret, derpå en kød-/fiskeret med tilbehør og
det hele afsluttes med en dessert .Menuen
får følgeskab af en halv flaske vin pr. næse, aqua
minerale,
og en hjemmelavet likør. Det hele løber op i ca. 30 euroEn typisk menu kunne bestå af:Div.
marinerede og grillede grøntsager, små friturestegte ris- og kødboller, så en klassisk pasta:
"carbonara", "amatriciana", "pappardelle al pomodoro" (eller
hvad Paola Fazi nu ellers lige den dag er i humør til),
som hovedret en svine-, kalve- eller lammestegteg med tilbehør
og
måske
en salat, og til dessert en våd
frugtkage.Der afsluttes om vinteren af med husets egen mandarinlikør, om sommeren med en ditto lavet på
fersken eller jordbær. Det
er romersk "cucina
casalinga" (husmor-køkken).
Stedet
ligger fredeligt, 100 m. fra Campo de' Fiori på hjørnet af Via dei Chiavari og Largo del Pallaro i kanten af den halvrunding, der sammen med husene i Via di Grotta Pinta, står på
fundament-resterne af Pompejus teater.
Paola
og Giovanni Fazi påstår i
øvrigt at mordet på Cæsar skete netop dér, hvor deres trattoria i dag er beliggende,
en påstand vi i denne sammenhæng vil vælge at tage for gode
varer. Om
sommeren er der udendørs servering foran på den
lille piazza, om vinteren sammesteds under teltdug og
varmelampe. |
Paola Fazi tager gerne en runde blandt gæsterne
iført
dug på hovedet og gummihandsker i forskellige farver - alt
efter temperamentHer
modtager hun folkets hyldest og udser sig gerne en mandlig
gæst, som hun spørger, om han kan lide mors mad - hvorefter
han krammes på behørig vis. Spørger
man efter en kop kaffe, vi man få oplyst at "dette er ikke
nogen cafe" og betaling for måltidet modtages direkte ned
i forklædelommen. Ingen
regning, ingen kreditkort, ingen kaffe - men husmorkøkken og
festlig lokalkolorit. Maden
er romersk husmorkøkken og prisen er lav, men der findes mange
andre og måske mere interessante spisesteder i kvarteret. Men
alting er jo en smagssag. Mandag
plejer at være lukkedag.
|