Ristorante
Terra di Siena |
|
Danske bøffer og Brunello!
Vil
man gerne have lidt afveksling fra det romerske køkken, så er
Ristorante Terra di Siena på Piazza Pasquino (et stenkast fra
Piazza Navona) en oplagt mulighed.
Her
finder man det toscanske køkken i rendyrket form.
Enkle
grøntsagsretter, utallige varianter inden for lufttørret eller
anden form for præpareret kød og pølser, vildt og især oksekød
i superkvalitet og velsmag.
Vinkortet
præsenterer i opulent form det bedste fra de toscanske
vinmarker fra den gode dagligvin til de bedste flasker fra
Chianti og Montalcino.
Der
serveres også pr. glas til anstændige
priser, men en god Brunello er aldrig billig.
Betjeningen
er ekspedit og venlig og stedet er tydeligvis et trækplaster
for det gode venneselskab fra studentergruppen fra det
nærliggende Sapienza-universitet til de indkøbsbelæssede
borgerfruer, der med god appetit bliver bordsat og lettet for de
mange store og elegante indkøbsposer fra tidens mest populære
modeforretninger.
|
Pris
og kvalitet følges smukt ad, og man bliver på ingen måde
ruineret efter et godt måltid på dette glimrende
spisested.
En
forret, hovedret med tilbehør og dessert ledsaget af et par
velfyldte glas kvalitetsvin, vand, kaffe og en amaro eller
liquore til afslutning løber op i en pris på ca. 400
kr..
Skal
stedet specielt fremhæves for noget, har man enestående godt
oksekød med en velsmag og mørhed og struktur, man skal lede
længe efter.
Eksempelvis
serveres en velvoksen "bistecca di manzo"
til en så favorabel pris som 125,- kr., som betjeningen,
efter et kompliment for kødets kvalitet, venligt gør
opmærksom på også er manzo danese (altså dansk oksekød!).
Tænk, man skal åbenbart ulejlige sig helt til
Rom (men det gør man jo også gerne), for at få det i denne
kvalitet, som man aldrig ser herhjemme.
Bordbestilling anbefales
da der efter kl.
20 er fuldt optaget ude som inde på Terra di Siena, Piazza
Pasquino 77/78, tlf. 06-6830-7704
.
Kreditkort
modtages. Lukket søndag (undt. dec.)
|
|
|
|
|