Man
serverer også en himmelsk dejlig ”Pomodorini aromatiche”,
en tomatsalsa af små halve tomater med pecorinoost og chili,
der sammen med det gode brød giver en vidunderlig start på det
gode måltid.
Endelig
– og i ikke mindre grad – kan det anbefales at starte med en
tallerken ”Frittura La Carbonara”: Små stykker af zucchini
og aubergine, græskar, friske svampe og små artiskok- og
ricotta-boller der, vendt i den fnugletteste beignetdej,
serveres knasende sprøde. Dem kan man kaste ind i munden, som
om det var slik, men én tallerken, uno per due, rækker
rigeligt til to personer, hvis man også har en pastaret på
programmet inden kødretten.
Og nu vi
er ved pastaen, så er alt hjemmelavet og herfra går Zì Terè
så ellers i gang med at krydre og blande efter alle kunstens
regler. ”Maltagliati alla Zì Terè” med tomat og hvidløg
er lige så enkel som den lyder, men smagen er vidunderlig
kompleks.
Signaturretten
”Spaghetti alla Carbonara” er her lavet med kød fra
svinekæber, Guancie, og lynhurtigt rørt sammen med
æggeblommer og parmesanost og masser af peber. Resultatet er en
mirakuløst velsmagende ret.
En
sidebemærkning: Det med at pjaske en ”Carbonara” til med
fløde, som man gør mange steder herhjemme, har intet med den
originale romersk-abruzzesiske ret at gøre.
Ønsker
man at komme over i den lidt mere spicy afdeling, så bestiller
man en lige så god og chili-velkrydret ”Bucatini
all’amatriciana”.
I
afdelingen for kød og fisk finder man det gængse romerske
repertoire, men det jødiske islæt betyder, at man også kan
få flere af de klassiske jødiske specialiteter, som man ellers
kun finder på spisekortet i Den jødiske Ghetto.
Her er
både dejlig sprød-fritteret Baccala-klipfisk og en lige så
sprød og saftig frittet artiskok. Er man til de mere gængse
romerretter, så går man ikke fejl i at vælge enten Zì Terès
velstegte og saftige Saltimbocca, kalve-involtini eller
lamme-abbacchio.
Signora
Zì anbefaler selv ”Stracetti all’aceto balsamico” med
”puntarelle” som tilbehør, og det var til at forstå:
Grillede strimler af saftigt oksekød vendt i en dejlig
balsamico med cikorie-salat, og inden set sig om, er denne
skønne ret bare forsvundet fra tallerkenen.
Alle deserter er også
hjemmelavede. Man bevæger sig mest inden for forskellige kage-
og tærte-varianter, hér skal især fremhæves en skøn og
sprød ”Crostata di Cioccolata” og en ikke mindre dejlig
”Ricotta al Limone”, frisk, syrligt sød ostekage.
Er man i tvivl om hvilken vin
der skal vælges, så vælg ”Il vino della Casa”, Huset vin
i rød eller hvid, den er rigtig god. Men ellers har man et
udmærket og repræsentativt kort over kvalitets