Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Macro og Macro Mattatoio.

København og Rom har haft 2 næsten ens byudviklinger, hvor tidligere industribygninger er blevet omdannet til nye kunst- og arrangementssteder. I København er Tuborgs tidligere bryggeri på Strandvejen som bekendt blevet forvandlet til Eksperimentarium, Tapperihallerne, boligbyggeri, caféer og restauranter, og i Kødbyen er de gamle slagtehaller, Øksnehallerne, blevet omdannet til udstillingscenter for alskens forskellige arrangementer.  

I Rom har Galleria Communale d’Arte Moderna e Contemporanea i mange år ligget i Via F. Crispi 24 bag Den spanske Trappe og Villa Medici. Dette museum har nu fået 2 aflæggere under navnet MACRO – Museo d’Arte Contemporanea di Roma:

1) Macro Peroni i Via Reggio Emilia 54, indrettet i bryggeriet Peronis gamle fabriksbygninger.

2) Macro Mattatoio, Piazza Orazio Giustiniani 4, indrettet i den gamle kødby i Testaccio-området.

Macro Peroni åbnede dørene første gang i 1999 med 6 store udstillingshaller, mediabibliotek, kunststudier, konferencerum, boghandel og café. Det er hensigten at samlingerne i det oprindelige museum i Via F. Crispi skal overføres til et nyt og større kompleks der skal anlægges i sammenhæng med det nye Peroni-anlæg. Der foreligger nu et meget dristigt og futuristisk projekt fra den kendte franske arkitekt Odile Decq til virkeliggørelsen af denne plan. I en meget åben konstruktion ud mod det omliggende byrum skal museet ligge i flere individuelt forskudte planer med pladser, enkeltstående- og sammenhængende bygninger samt en nærmest svævende taghave. Som det også kendes herhjemme fra kan der være langt fra projekt til virkeliggørelse, og dette er i hvert fald ikke mindre sandt i Rom, men man kan jo håbe på det bedste.

Museet er åbent tirsdag – lørdag 9–19. Søn- og helligdage 10– 14. Mandag lukket. Ud over de permanente samlinger, der rummer det bedste af det bedste af moderne italiensk kunst, så er der skiftende særudstillinger og arrangementer. Yderligere oplysninger om samlingerne, særudstillinger og øvrige aktuelle arrangementer kan hentes her.

Macro Mattatoio er beliggende i det efterhånden mere og mere hippe Testaccio-område i den sydlige del af Rom på kanten af Tiberen. Komplekset har fået plads i den nu nedlagte kødby, som rummer nogle af de fineste eksempler på fabriksbygninger som de udviklede sig i det sene 19. årh., i overgangen fra klassicismen til en mere rationel og funktionel arkitektur. Dertil er så kommet 2 helt nybyggede pavilloner til brug for Macros aktiviteter. Stedet er primært beregnet for præsentation af det absolut nyeste inden for performance art, multimedia, street- og lysshows m.m. Macro Mattatoio har en erklæret målsætning om at være samlingspunkt for moderne mediterran kunst for landene omkring Middelhavet, det smager jo altid lidt af fordums imperium. I samklang med de mange restauranter, caféer og natklubber i området er åbningstiden daglig 16–24, mandag lukket. Stedet rummer også multimediebibliotek med en stor samling af kunstvideoer samt ditto CD-rom og DVD. Yderligere oplysninger om samlingerne, særudstillinger og øvrige aktuelle arrangementer kan hentes her.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk