Jeg tilbragte 8 dage i begyndelsen af juni i Rom. Vi havde lejet en lejlighed ved Piazza Trilussa, og lige henne om hjørnet lå, blandt mange andre spisesteder OSTERIA CHECCO, Via Benedetta 12. Spisestedet havde 2 afdelinger, en restaurant med international mad og så Osteriaet med romersk mad. Da vi første aften besøgte det, spurgte tjeneren om vi ikke hellere ville spise i restauranten, for i Osteriaet serverede de kun romersk mad. Men det er just det vi er kommet for! Og så fik vi et par glimrende middage på dette sted, skønt vi selvfølgelig også besøgte andre steder i den evige stad. Af mere eksotiske retter fra Osteria
Checco bør nævnes "kalvepoter" (sådan oversatte min i Rom
boende niece teksten på spisekortet) - marinerede kalvefødder, kolde,
uden ben udskåret i terninger. Smagen kom stort set fra marinaden, kalvefødderne
bestod hovedsagelig af brusk uden egen smag. Et interessant bekendtskab.
Men de serverede også andre retter som virkelig havde en god egen smag. Ja, og så var der vist også en
hjemmelavet Amaro til slut. Simon
Asger Nielsen |